To je to što me zanima!

Hrvat bošnjačkim političarima čitao izjavu. Složili su se s njom: 'Znate li tko je autor te izjave?'

Bošnjački političari kritizirali su odnos Hrvatske prema BiH, a Slaven Raguž ih je na kraju emisije iznenadio citiranjem izjave iz 1989. godine
Vidi originalni članak

U emisiji "Odgovorite ljudima" na Federalnoj televiziji BiH došlo je do nekoliko verbalnih okršaja gostiju, predsjednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguža, zastupnika Demokratske Fronte Dževada Adžema i Ramiza Salkića iz predsjedništva SDA.

Bošnjački političari kritizirali su odnos Hrvatske prema BiH, a Raguž ih je na kraju emisije tražio za riječ i pročitao im sljedeću izjavu:

"Mi inzistiramo da se u centar političkog sustava stavi čovjek i građanin, a ne pripadnik pojedine nacionalnosti. Slobode i prava čovjeka i građanina koji može sudjelovati u političkom životu ravnopravno, bez obzira na razlike u pogledu nacionalnosti, vjere, profesije ili bilo kakve druge...su osnovica za razvoj jedne demokratske i moderne europske zemlje."

VIDEO: DODIK GA PODRŽAO Čović srpskim političarima: 'Vi čuvajte Republiku Srpsku, na tome vam svi mogu zavidjeti'

Nakon toga je pitao bošnjačke političare slažu li se s tom izjavom. Dževad Adžem rekao je kako je to upravo politika njegove stranke i građanski koncept koji zastupaju, a Ramiz Salkić iz SDA je to potvrdio. 

"Ovo vam je rekao Slobodan Milošević 1989. u svome govoru i upravo ste se složili s tim", rekao im je Raguž te dodao da je "jasno da nema nikakve razlike u odnosu na ono što je prije 30 godina radio Slobodan Milošević i politike njihovih stranaka", prenose BiH mediji.

Emisiju pogledajte u videu, a ovaj trenutak je oko 53. minute

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Don Giovanni 05.02.2022.

    Ova Raguževa izjava je močnija od svega šta je Plenković rekao zadnjih četiri godone. Građanska država u kojoj će muslimani odlučivat većinom. Ovo je prekretnica. Da sumiram:1. Rat sa muslimanima unitaristima nije potrban jer nisu toga vrijedni, umjesto toga ih izolirat da im oči iskaču. 2. Tražit treći entitet. 3. Oslonit se na krug oko Milanovića. 4. Povuć utvrdjenu crtu odbrane za ono šta je u Bosni obranjivo, a zna se kuda bi ta crta prolazila. Ovo drugo šta se ne može branit, ne može. Zaštitit ono šta se može. 

  • 04.02.2022.

    Bakir i njegovi hoće Slobinu politiku i ne srame se.

  • Ivan111_1 03.02.2022.

    Slobo je nesto govorio a radio nesto drugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare