To je to što me zanima!

Hrvat Neven Mates posvađao Vijeće EU i Europski parlament

Neven Matas je u utorak odlukom Vijeća Europske unije imenovan za hrvatskog člana Revizorskog suda, iako je EP o njegovoj kandidaturi dao negativno mišljenje
Vidi originalni članak

Neven Mates je u utorak odlukom Vijeća Europske unije imenovan za hrvatskog člana Revizorskog suda, iako je Europski parlament o njegovoj kandidaturi dao negativno mišljenje. Zbog toga su danas njegov odabir nazvali nepoštivanjem institucije, iako je njihovo mišljenje neobvezujuće. Ipak, Vijeće ga je dosad uglavnom poštivalo.

Matas je na funkciju u Revizorskom sudu imenovan na period od šest godina, a predsjedavajući Odbora Michael Theurer rekao je kako je teško shvatiti odluku Vijeća jer Mates nije uspio uvjeriti članove Odbora za proračunski nadzor da je prikladan kandidat, piše HRT.

Nije održao obećanje

S 296 glasova protiv, 231 za i njih 46 suzdržanih Europski parlament je Matesovu kandidaturu odbio 12. lipnja, a sada mu zamjeraju jer nije održao obećanje da će se povući ako ne dobije potporu. 

Inače, zadaća Revizorskog suda je da ispituje zakonitost i pravilnost svih prihoda i rashoda EU-a, među kojima su računi svih tijela Unije. 

 
Idi na 24sata

Komentari 64

  • SecretBelieve 11.07.2013.

    hahaha jos ce oni nama placat da se ispisemo iz EU

  • gallovix 11.07.2013.

    sta sam rekao.ubrzo ce i eu otici u pm.izgleda da ne znaju koga su oni primili.jebote i nakovanj bi pokidali.

  • najiram 10 11.07.2013.

    mortik je stari obavještajac još uvjek na tajnom zadatku u borbi protiv imperijalista..

Komentiraj...
Vidi sve komentare