To je to što me zanima!

Hrvat u paklu Ankare: 'Još ne vjerujem da sam to preživio...'

U dvjema eksplozijama u centru glavnog turskoga grada poginulo je oko 95 ljudi, a ozlijeđeno je njih 245. Košarkaš Marko Tomas je bio svega 50 metara od napada
Vidi originalni članak

Ne biste vjerovali koliko je jaka bila detonacija. Protrnuli smo. Začuli smo sirene hitne pomoći, a onda stravične krikove, rekao je u subotu hrvatski košarkaš Marko Tomas, koji od ove sezone igra u Turskoj.

Spasio se za dlaku. Tijekom dviju snažnih eksplozija, koje su odjeknule u subotu u centru turskoga glavnoga grada Ankare, bio je na treningu. Dvorana u kojoj je vježbao nalazi se samo 50 metara od glavnog željezničkog kolodvora na kojem je preminulo najmanje 95, a ozlijeđeno 245 ljudi.

- Trening je odmah prekinut. Svi su u panici počeli telefonirati obiteljima i javljati im da smo dobro prošli. Ali nitko od nas nije mogao sakriti strah - priznao je Marko. Osoblje kompleksa u kojem treniraju uputilo ih je na stražnji izlaz i naredilo da se na brzinu potrpaju u automobile. Tako su i učinili.

- Nismo vidjeli ništa od stravičnih prizora nakon izlaska iz dvorane, ali buka sirena bila je upravo zaglušujuća. Sve je bilo krcato policijom s dugim cijevima u rukama. Jedva smo čekali otići - rekao nam je košarkaš.

U telefonskom razgovoru, samo nekoliko sati nakon eksplozije, otkrio je da je još u šoku, ali i sretan što je uspio izbjeći stravičan masakr. Na trening u subotu su zbog prosvjeda sindikata i nevladinih organizacija morali doći čak sat i pol ranije kako bi izbjegli gužvu, što ih je možda i spasilo. Okupljeni su prosvjedovali protiv sukoba države i Kurdske radničke stranke na jugoistoku zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • tesa1 12.10.2015.

    pa to ti je došlo sa izbjeglicama.samo vi njih puštajte preko grane,sad bute vidli kad počnu na zapadu takva sranja

  • lilyan 12.10.2015.

    sreća da nije bio na otvorenom, a senzacionalističkog li članka-al čini mi se da će nam to biti najmanja briga- mene je strah takvih domaćih scenarija

  • jožek2 12.10.2015.

    I ta Turska se protivi i žestoko kritizira Ruse što u njihovom bombardiranju ISILA pogine i koji civil, pa eto im sad nek i dalje štite radikalne islamiste, i ta Turska je članica NATOA ,a takvi je udaraju u centru Ankare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare