To je to što me zanima!

Hrvatica iz Labina kuha večeru za Papu u SAD-u

Hrvatica Lidia Bastianich pripremat će večeru za Papu u New Yorku. Papa Benedikt XVI poželio je samo da večera bude lagana i od sezonskih jela
Vidi originalni članak

Američka gastronomska zvijezda hrvatskog podrijetla Lidia Bastianich pripremat će večere za Benedikta XVI tijekom njegova prvoga službenog posjeta New Yorku 18. i 19. travnja, piše jedan dnevni list.  Lidiju je u konkurenciji brojnih talijanskih kuhara izabrao vatikanski predstavnik u UN-u, nadbiskup Celestino Migliore, u čijoj će rezidenciji u New Yorku boraviti Papa.
- Počašćeni smo što je Lidia Bastianich pristala pripremiti dvije večere za Svetog Oca - rekao je nuncij Migliore. Lidia Bastianich je ugodno iznenađena što od nje ne zahtijevaju da priprema neko posebno jelo za Papu.
- Jedino mi je naglašeno da večera bude lagana i od sezonskih jela pa sam se odlučila za ribu i proljetno povrće. Na taj je način potvrdio da je jednostavan, a time zapravo velik čovjek - zaključila je Lidia.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • HardCore 15.04.2008.

    dal bi ja njegovoj presvetoj guzici običnu porciju graha iz pučke kuhinje, a ne da se \"njegova milost\" tovi s tartufima, jastozima i sl ( karikiram )....crkvena skromnost se još jednom pokazala na djelu....užas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare