To je to što me zanima!

Hrvatin: Nadzirat ćemo račune stranaka u izbornoj kampanji

U ovim izborima vrijede i nova pravila financiranja te će DIP nadzirati posebne račune. Predstavili su i aplikaciju koja će im omogućavati pregled uplata i isplata
Vidi originalni članak

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin rekao je na konferenciji kako će stranke, neovisne liste i kandidati za zastupnike manjina svoje kandidature moći predati do 14. studenog u ponoć. DIP će ih objaviti dva dana kasnije, a tada počinje i izborna promidžba.

U ovim izborima vrijede i nova pravila financiranja te će DIP nadzirati posebne račune. Predstavili su i aplikaciju koja će im omogućavati pregled uplata i isplata s tih računa, koju su ponudili strankama.

Hrvatin je rekao da su tražili od mjerodavnih tijela da se uklone nepravilnosti u popisu birača, poput adresa na kojima je prijavljen velik broj ljudi ili nepostojanje kućnih brojeva, zbog čega se cijelo selo vodilo na istu adresu, piše HTV.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • PapaŠtrumpf 02.11.2011.

    Čemu vam služi Ministarstvo financija i OIB ????

  • zoro forever 02.11.2011.

    Nije li dotični bio predsjednik izbornog povjerenstva na prošlim izborima?. Nadam se da će ovaj put osim računa kontrolirati i crne torbe sa gotovinom što je kako se sad vidi prošli put propustio.

  • exploit 02.11.2011.

    DIP se NADA!?!? "Po prvi put mrtvi neće glasovati na izborima?!" !?!? Pa jel vas nije sramota takvo nešto izjaviti nakon 20 GODINA koliko imamo ovu malu HDZ-ovu prčiju!!!** JEL VAS NIJE SRAMOTA!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare