To je to što me zanima!

Hrvatin zabunom prisegnuo za predsjednika RH, nasmijao Ivu

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin na Pantovčaku je prisegnuo na svoj treći mandat. Tijekom izgovaranja prisege se zabunio i dao si funkciju predsjednika RH
Vidi originalni članak

Novi stari predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin je tijekom prisege za svoj treći mandat zabunom 'preuzeo' titulu predsjednika Josipovića. 

Tijekom prisege pred predsjednikom Hrvatin je umjesto ''prisežem da ću se u obnašanju dužnosti predsjednika Vrhovnoga suda...'' rekao "...prisežem da ću se u obnašanju dužnosti predsjednika Republike'' što je komentirao i predsjednik Josipović koji je rekao kako je ta ''simpatična razlika između izgovorene i potpisane prisege govori da Vam je stalo". 

- Vama je stalo da kroz načelo vladavine prava i kvalitetu pravosuđa to učinite - kazao je Josipović i Hrvatinu rekao kako je zaslužan za promjene u pravosuđu unatrag nekoliko godina, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • kristov 23.07.2013.

    Oni nam državu vode, oni se nama smiju i rugaju s nama, a nisu u stanju izgovoriti jednu rečenicu prisege. Ovo je potpuno nevaljala i neustavna prisega i treba ih u proceduri ukloniti, predsjednike i jednog i drugog! Sramotno, ponižavajuće, nedostojno!

  • marnik954 23.07.2013.

    Hrvatin, razmišlja sigurno i da jednog dana postane predsjednik države. Nije to bio slučajan spin.

  • Halo Bing, kako brat 23.07.2013.

    Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin uime pravne države primio je priznanje za najboljega komičara u Republici Hrvatskoj od stoljeća sedmog. Pravna je država to vrijedno priznanje zaslužila neponovljivim komičnim točkama u zadnjim suđenjima uglednicima iz javnog života, ali i mnogim humorističnim i satiričkim točkama kad je riječ o običnu čovjeku u Hrvatskoj. Nagradu za komičara godine dodijelilo je strukovno udruženje HAH (Hrvatska asocijacija humorista). Kako su naveli u priopćenju, odluka je bila jednoglasna, ali ne i ishitrena. Odluka je, kako kažu, bila više nego smiješna. "Posebnu smo pozornost posvetili naporima pravne države da uvijek iznenadi publiku nekom novotarijom. Navedimo samo zamjenu zatvorske kazne radom za opće dobro, što je svim stanovnicima Hrvatske najurnebesnija točka bilo kojega komičara u Hrvatskoj, ako ne i šire. Kad se još prisjetimo duhovita neodazivanja svjedoka, simpatično smiješna curenja podataka i nikad zastarjele zastare, nije nam preostalo ništa drugo nego da pravnoj državi odamo počast za dosezanje komičarskog neba" – stoji u priopćenju Hrvatske asocijacije humorista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare