To je to što me zanima!

Hrvatska 76. od 142 zemlje po konkurentnosti, stagniramo

Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, kazao je kako pomicanje za jedno mjesto nije pokazatelj napretka, nego dokaz stagnacije
Vidi originalni članak

Nacionalno vijeće za konkurentnost je objavilo kako je Hrvatska ove godine zauzela 76. mjesto među 142 zemlje svijeta na ljestvici globalne konkurentnosti. Hrvatska se poboljšala za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu, javlja HRT.

Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, kazao je kako pomicanje za jedno mjesto nije pokazatelj napretka, nego dokaz stagnacije. Dodaje kako smo 2007. godine bili na 57. mjestu. 

Vrh ljestvice i dalje drži Švicarska, a iza nje su Singapur, Švedska, Finska i SAD. Mudrinić je kazao kako se nedostaci koji Hrvatsku vuku dolje ponavljaju iz godine u godinu, a i dalje najlošije ocjene dobivaju rad institucija, efikasnost tržišta roba i tržišta rada. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 13

  • biberrr 10.09.2011.

    Od 142 zemlje svijeta,mi smo u donjem dijelu sa afričkim i južnoameričkim državama,ima li još koja europska zemlja u donjem dijelu bubnja? Nisu nas valjda Srbija i BIH prešišale?

  • marg 08.09.2011.

    Činjenica je da su najveće kancerogene tvari svake države velike kompanije i pripadajuća im svita (ona pri vrhu posebno), te dobro-strukturno-klijentelistički potkoženi državni aparat koji bi se u stvari trebao zvati antidržavni. Pogledajući hijerarhijsku strukturu zakona jasno je uočljiva briga i zaštita za krupni kapital. Samo budala bi se odvažila ulagati u takovo društvo bez političke potkoženosti!!!

  • guubec 08.09.2011.

    Ma ljudi moji sve su to priče, a on je jedan od tih koji održava takvo stanje jer mu ODGOVARA! Njegova plaća je 100 puta veća od moje. Da je sve u državi u redu, kako on KUKA, nebi on bio u poziciji da bele toliki LOVU. Svi nas oni drže Dudekima. Dokle?? Sve dok raja bude ".....stoka pusta...."

Komentiraj...
Vidi sve komentare