To je to što me zanima!

Hrvatska-BiH: Naći rješenja za granični spor do kraja godine

U Motovunu su se sastali ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija sastali su se u petak na radnom ručku u Motovunu, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Prema priopćenju, na sastanku su ocijenili  da se do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU-a i interesima BiH, kao i obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH. No, uz to trebaju se sagledati,  zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU. 

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske. 

U priopćenju se navodi i kako su razgovarali i o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja, što uključuje i potrebu organiziranja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i hrvatske Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • zg36 30.07.2012.

    jedno jednostavno riješenje-referendum

  • zdrawe 30.07.2012.

    da da,, to ces ti uspjet sigurno..to ti je ono kao odrezano-stapom po vodi..

  • tuti fruti 11 30.07.2012.

    Ministrica nezna u kojoj se republici nalazi luka ploče,sveta gera,savudrijska vala ,INA.Sve ovo nabrojano riješe za 4 mjeseca svaku stavku 1 mjesec ali oni to moraju rastezat tako da nama prikažu kako oni nekšto rade,a sjetite se kosorice kako je vikala ja RADIM.sjetite se sanadera kako je govorio za savudrijsku valu kolko je sastanaka potrosio (naše novce) Nas sa tim zabavljao ,a prodao INU KODA JE ina njegovo vlasnistvo.Ministrice Imate u saboru nekoliko stranaka.SVAKOJ STRANKI DAJTE ZADATAK Rijesimi svetu geru u korist hrvatske :drugoj stran ci date zadatak rijesimi šarengradsku adu u korist hrvatske:trečoj stranci date zadatak riješimi savudrijsku valu u korist hrvatske ---tako se to radi ministrice i stranke rade u korist hrvatske ministrice Tako i tako ih nema u klupama pa neka rade.Za svaki zadatak razumni rok dati.MINISTRICE

Komentiraj...
Vidi sve komentare