To je to što me zanima!

Hrvatska će zeleno svjetlo za Schengen dobiti 16. listopada

Nacrt Komisijine odluke već je napisan i pozitivan je za Hrvatsku, što znači da će do kraja Junckerova mandata Hrvatska proći tehničku evaluaciju i dobiti preporuku Komisije za ulazak
Vidi originalni članak

Hrvatska će 16. listopada dobiti zeleno svjetlo Europske komisije za ulazak u Schengensku zonu, javlja Večernji list. 

Prema upućenim izvorima, ta je odluka predviđena za usvajanje na kolegiju europskih povjerenika upravo tog datuma, jednoj od posljednjih sjednica na kojoj se donose odluke prije smjene na čelu Komisije.

Izvjestitelj bi trebao biti Frans Timmermans, prvi potpredsjednik Junckerove Komisije i budući izvršni potpredsjednik u timu Ursule von der Leyen, koja preuzima dužnost 1. studenog.

Nacrt Komisijine odluke već je napisan i pozitivan je za Hrvatsku, što znači da će do kraja Junckerova mandata Hrvatska proći tehničku evaluaciju i dobiti preporuku Komisije za ulazak u Schengensku zonu, nakon čega sama odluka o ulasku ovisi o Vijeću EU, odnosno jednoglasnoj potpori država članica.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • 25.09.2019.

    A onda će Slovenija opet početi sa ucjenama!

  • EngelSozialhilfeempfänger 24.09.2019.

    Super i veoma dobro, jer kao pravi Srbin imaću samo jednu granicu između trenutne države gde boravim i moje lepe Srbije ! Zato moji dragi Hrvati samo napred i nastavite dobar posao.

  • digić 24.09.2019.

    Kaj mi dobijemo sa tim socijalnim sengenom nekužim ja sam nepismen pojasnite mi .

Komentiraj...
Vidi sve komentare