To je to što me zanima!

Hrvatska gora od Bangladeša: Znate li gdje odlazi vaš novac?

Za Hrvatsku indeks otvorenosti proračuna iznosi 53 od maksimalno mogućih 100 bodova, što je pogoršanje za osam bodova u odnosu na indeks objavljen 2012.
Vidi originalni članak

Hrvatska je po otvorenosti informacija o državnom proračunu, odnosno količini informacija koje građani imaju o tome kako se troši njihov novac, na popisu iza zemalja poput Bangladeša, Papue Nove Gvineje, Kirgistana i Ugande

Neprofitna organizacija International Budget Partnership (IBP) u četvrtak je objavila Indeks otvorenosti proračuna 2015. Za Hrvatsku taj indeks iznosi 53 od maksimalno mogućih 100 bodova, što je pogoršanje za osam bodova u odnosu na indeks objavljen 2012. godine. Hrvatska po tome ima rezultat koji pokazuje da je država koja pruža ''ograničene informacije o državnom proračunu'', kažu u osvrtu Instituta za javne financije.

To znači da građanima nije dostupno dovoljno informacija koje bi im omogućile da kvalitetno nadziru trošenje novca iz državnog proračuna i da Vladu mogu držati odgovornom za politike koje provodi. 

Iz Instituta smatraju da je do pogoršanja najvećim dijelom došlo jer u prijedlogu državnog proračuna za 2014. nisu prikazane informacije o ostvarenim prihodima i rashodima za godine koje prethode proračunskoj godini.

ijf.hr
Idi na 24sata

Komentari 186

  • žofanija 11.09.2015.

    Đe odu naše pare ? Pa nekad se pričalo da sve pare iz Hrvatske idu u Beograd. Sad se priča da sve pare iz Hrvatske idu u Bruxelles. I sad se svi čudite ko pura dr...!

  • stefi defi 10.09.2015.

    svesu takve republike bivse jugoslavije otkakoje tito otiso svi ukurcu takozvane mini drzavice jedini cilj je bio opljackati i zavaditi narode balkana to je krajnji cilj to su uspijeli nacisti kvislinzi sovinisti koji vladaju od 90tih

  • Ana H 10.09.2015.

    Milanović i njegova ekipa doveli su nas na rub propasti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare