To je to što me zanima!

Hrvatska i Albanija dobile pozivnicu za NATO savez

Predsjednik Mesić zahvalio je na pozivu kazavši da će Hrvatska biti odgovorna članica NATO-a koja će djelovati u skladu sa zajedničkim ciljevima
Vidi originalni članak

Nakon jednoglasne odluke članova Sjeverno-atlanskog vijeća Hrvatska i Albanija su službeno pozvane u NATO. Predsjednika Mesića i premijera Sanadera prilikom ulaska u dvoranu pozdravili su gromoglasnim pljeskom. Govor je održao predsjednik Bush koji je rekao kako očekuje daljnje napore ove dvije zemlje u mirovnim misijama.
- Hrvatska i Albanija dobro znaju razliku između dobra i zla, jer su imale prilike upoznati lice zla - kazao je Bush. Skupu su se obratili i hrvatski lideri. Predsjednik Stjepan Mesić zahvalio je svim članicama NATO saveza koje su danas pozvale Hrvatsku da se pridruži Sjeverno-atlantskom savezu.
- Ova je pozivnica bitna ne samo za Republiku Hrvatsku već za čitavu regiju. Pozivnica Hrvatskoj je poticaj i drugim zemljama da ustraju na istom putu - kazao je predsjednik Mesić te je dodao kako je Hrvatska od vremena agresije prošla složen put, ali da uspješno ostvaruje svoje ciljeve. Kazao je i kako je Hrvatska prije koristila međunarodnu pomoć, a danas ju pruža drugima.
- Bit ćemo odgovorna članica NATO-a koja će djelovati u skladu sa zajedničkim ciljevima saveza - zaključio je predsjednik Mesić.
Premijer Ivo Sanader također je zahvalio članicama saveza, a poziv je nazvao znakom prepoznavanja zrelosti hrvatske demokracije od strane njezinih zapadnih susjeda.
- Hrvatska članstvom u NATO-u postaje glavni faktor stabilnosti u regiji, ali to ne znači da ćemo okrenuti leđa drugim zemljama - kazao je premijer naglašavajući kako je Hrvatska dokazala da su vrata NATO-a otvorena svim zemljama koje njeguju iste vrijednosti demokracije, slobode i prava čovjeka. Sanader je istaknuo ulogu NATO-a u Bosni te na Kosovu, a akcije u Afganistanu nazvao je doprinosom svjetskom miru i demokraciji.



Idi na 24sata

Komentari 11

  • Cooleech 04.04.2008.

    Serem im se NA TO!

  • udrugabu 03.04.2008.

    ..evo što Rudanica kaže\"Dolaskom Busha u Hrvatsku i ulaskom Hrvatske u NATO laso je definitivno bačeno na tanke hrvatske vratove. Za dan ili dva svi ćemo krkljati davljeni omčom teksačkog kauboja, a domaći će političari vrućim željezom na naše mršave, hrvatske guzice utisnuti NATO. Mnogi Hrvati danas govore kako će naši unuci i praunuci o ovom paktu između Hrvatske i Amerike govoriti kao o veleizdaji. Ne slažem se s njima. Naduti leševi s ustima punim debelih, zelenih muha razbacani po poljima nekakvih Afganistana, Iraka, Irana... Ništa mrtva usta neće reći o našim izdajicama i našim razbojnicima. \"

  • loly0 03.04.2008.

    ajaj jadni mi neka nas predsjednik bolje misli na nas gradane koji nemamo kako zivjet a ne kako uci u nato.

Komentiraj...
Vidi sve komentare