To je to što me zanima!

Hrvatska i dalje u 'banani', a Srbija i službeno izašla iz krize

Srbija je u prvom tromjesečju zabilježila porast izvoza od nevjerojatnih 22 posto. Najviše im je pomogla automobilska industrija, proizvodnja derivata nafte...
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija i privrede Republike Srbije nije više u recesiji, objavili su na internetskoj stranici. U prvom tromjesečju ove godine izvoz im je porastao za 22 posto u odnosu na prošlu godinu, a uvoz stagnira. 

Najviše su profitirali na automobilskoj industriji, u proizvodnji derivata nafte, kemijskoj industriji, tekstilnoj industriji i proizvodnji namještaja. 

Naveli su kako se industrijska proizvodnja počela oporavljati. Zabilježili su rast od 5,2 posto. Time je porastao i bruto domaći proizvod od 1,9 posto, piše Jutarnji list. Na ovaj način srpska ekonomija je službeno izašla iz krize u kojoj je bila tijekom prošle godine. 

U priopćenju su napisali kako su svjesni da je to samo početak te da im treba akcijski plan za poticanje privrede, izvoza i zapošljavanja. Hrvatski podaci za prvo tromjesečje pokazuju daljnji pad gospodarstva. 

Idi na 24sata

Komentari 243

  • Jeronim Beethoven 11.05.2013.

    Političari kod nas imaju po nekoliko plaća. Uskoro će i djeca koja nisu bila rođena u ratnim godinama imati boračke penzije. Zbog čega da se radi kad se kod nas može uživati i bez rada. Sve političar do političara i borac do borca, ali nije bitno "imamo Hrvatsku" i neće nas Srbija više pljačkati.

  • antich129199 10.05.2013.

    imamo toliko potencijala ali nazalost nedovoljno iskoristenog. zasto vec ako stanovnici i mladi ljudi zeljni uspjeha nemogu uspjeti zasto drzave ne napravi postrojenja za primjerice poljeprivrednu mehanizaciju. slavonija ima mogucnosti hranit europu ali ne mi i poljeprivredne proizvode uvozimo. zasto uvozimo(doduse manje) vojne tehnike zar nemozemo proizvest sami i tako mozemo u nedogled... jadna nam majka ako se oslanjamo samo na turizam.... gospodarstvo cine i poljeprivreda industrija a ne samo j******* turizam.

  • zeljkomacan 07.05.2013.

    Radim sa Rusima in starija generacija pita za obuv borovo i majke haraso bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare