To je to što me zanima!

Hrvatska je 47. od 187 država na listi društvenog razvoja

Uz financijsko stanje, razvoj se mjeri i faktorima kao što su obrazovanje i zdravstvo. Hrvatska je na ljestvici ispod većine članica EU, ali je ispred Rumunjske i Bugarske koje su na 56. i 57. mjestu
Vidi originalni članak

U izvješću o društvenom razvoju Programa UN-a za razvoj Hrvatska je zauzela 47. mjesto od 187 država i tako ušla u skupinu zemalja s vrlo visokim društvenim razvojem. Uz financijsko stanje, razvoj se mjeri i faktorima kao što su obrazovanje i zdravstvo. Hrvatska je na ljestvici ispod većine članica EU, ali je ispred Rumunjske i Bugarske koje su na 56. i 57. mjestu. 

Slovenija je na 21., susjedna Srbija na 64. mjestu i BiH na 81. mjestu.

Najviše pozicije na ljestvici zauzimaju Norveška, Australija i SAD, dok su se sukobima ugrožena Demokratska Republika Kongo i sušom pogođeni Niger našli na dnu UNDP-ova indeksa društvenog razvoja. 

Kako piše u Izvješću, Hrvatska je imala dobre rezultate u dva pokazatelja - bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika i očekivana životna dob. Ipak, sveukupnu ocjenu kvare postignuća u sferi obrazovanja, uključujući prosjek od samo 9,8 godina školovanja za odrasle osobe starije od 25 godina.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Car Mrgud 15.03.2013.

    Al zato sad slobodno pjevamo "ustani bane", "juru i klokana"...i ko to more platit? Za to nam je trebala neovisna država...da se sve razje.e, da se nemremo od čega društveno razvijat, al zato slobodno pjevat "spustila se gusta magla"...

  • Capafiori 15.03.2013.

    A u kojem to segmentu življenja mi imamo "društveni razvoj"???? Po ovome, vidim da imamo dobre lobiste koji svijetu prodaju muda za bubrege. Ovo mi dođe kao priča sa Rohatinskim - jedan od vodećih svjetskih stručnjaka po pitanju financija, nepoznanica u svijetu, a izlobiran Todorićevom lovom. Tko ovo plaća? Isti lobist? Razvijamo se svaki dan jer u trgovinama Konzuma sada možete podići novac sa svoje kartice, plaćati račune, a za koji dan ćemo se moći naručivati za CT glave. 200 u 1, u društvenom razvoju trgovačko-mafijaškog lobija.

  • šaptač glistama 15.03.2013.

    Sutra će već govorit o ulasku medju 20,he,he...a zbilja,jel to ava izvrsila ístraživanje.,

Komentiraj...
Vidi sve komentare