To je to što me zanima!

Hrvatska je policija pomogla uhititi direktore BiH Eroneta

Zbog višemilijunskih malverzacija, u kojima su oštećeni državni proračun BiH i građani, policija je uhitila devet ljudi, a pretresi su u tijeku na 17 lokacija
Vidi originalni članak

Zbog višemilijunskih malverzacija, u kojima su oštećeni državni proračun BiH i građani, više stotina policijskih djelatnika SIPA-e i policijskih agencija, od ranih jutarnjih sati u srijedu uhitili su devet ljudi, a pretresi su u tijeku na 17 lokacija. 

BiH tužiteljstvo provodi akciju Gibraltar, a u njoj sudjeluju i policija i pravosuđe Slovenije i Hrvatske, koje su pomogle u otkrivanju i dokumentiranju počinjenih kaznenih djela. 

Uhićeni su visoki dužnosnici telekom tvrtke Eronet, među kojima su i direktori Stipe Prlić (56) i Zoran Bakula (50). Zbog sumnje u organizirani kriminal uhićeni su i direktor marketinške agencije S.V.R.S.A. Neven Kulenović (47), Belma Kulenović (42), Sanjin Kulenović (44), Lajla Torlak (36), Darko Aleksić (49), Ejub Kučul (41) i Senad Zaimović (50). 

Prema informacijama iz tužiteljstva, sumnjiče ih za kaznena djela organiziranog kriminala, zloporabu položaja i ovlasti, sklapanje štetnih ugovora, porezne utaje, pranje novca i nezakonite transakcije u više milijunskim iznosima.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • iluminat 22.10.2014.

    Nadam se da je ovo početak kraja monopola. BiH očajnički treba stranog telecom i elektro distributera. Živjela zdrava konkurecija.

  • Belina_1 22.10.2014.

    pa mogu i kod nas u HT odnosno bivši Tcom odnosno bivši HPT

  • Franky Budan 22.10.2014.

    Hrvatskoj policiji bi pametnije bilo da pocne hapsiti Hrvatske direktore jer ima tu dosta kriminala tako da ne treba još izvoziti policajce u susjedstvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare