To je to što me zanima!

Reding o Miljenićevoj izjavi: Neću odgovarati na gluposti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska je zloupotrijebila povjerenje čim je pristupila EU, rekla je potpredsjednica EK ponovila je kako je Hrvatska tri dana prije pristupanja EU promijenila zakon
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding održala je pressicu u utorak o akciji protiv 'zakonitih droga'. Nakon što je završila, francuski AFP osvrnuo se na najavljene sankcije Hrvatskoj. Ponovila je kako je Hrvatska tri dana prije pristupanja EU promijenila zakon koji je bio u skladu s propisima EU.

- Hrvatska je zloupotrijebila povjerenje čim je pristupila EU - rekla je. Na pitanje je li stroga prema socijaldemokratskoj zemlji zbog svoje konzervativne orijentacije rekla je: 

- Ne mogu odgovarati na sve gluposti koje se tu i tamo izgovore - rekla je osvrnuvši se i na izjavu ministra Orsata Miljenića u jučerašnjem Dnevniku kako se Hrvatska tretira drugačije nego druge zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • kamen sa srca 18.09.2013.

    Nekako mi se čini da ovo što je rekla Reding,neće ni okrznuti našeg voljenog Milanovića jer mu je ego skočio toliko visoko da misli da mu je sam Bog sluga.

  • JosipAndrić_1 18.09.2013.

    Njzina ekselencija Reding dobro zna da je pristupne ugovore s EU svaka zemlja pristupnica pojedinačno ugovarala i potpisala. Hrvatski građani obavješavani su da su pregovori bili vrlo teški. U situaciji kada su kod hrvatskih pregovarača prevladavali osjećaji nad razumom javnost malo zna što je potpisano. I ako je EU financirala propagandu za učlanjenje, izlaznost na referendum birača bila je oko 20%, što objektivno znači da je EU primila Hrvatsku s legitimitetom 10% građana s pravom glasa. Normalno je da će se neke a možda i mnoge stvari izmedu EU i Hrvatske morati rješavati u hodu.

  • imamfakatmaloga 17.09.2013.

    da je čemu pala bi vlada zbog ovog natezanja sa unijom i pravom......hmmmm a nemaju li možda drugog posla nego stvarati sukobe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare