To je to što me zanima!

Hrvatska od 2014. god. može raspolagati s 11,7 mlrd. eura

Dogovor je postignut. Europsko vijeće je dogovorilo višegodišnji financijski okvir za razdoblje do kraja ovoga desetljeća - napisao je na Twitteru Herman Van Rompuy
Vidi originalni članak

Čelnici Europske unije su u petak popodne postigli dogovor o višegodišnjem proračunskom okviru za razdoblje od 2014. do 2020. godine, nakon maratonskih pregovora, javlja Wall Street Journal. Hrvatska će u tom razdoblju moći povući 11,7 milijardi eura.

- Dogovor je postignut. Europsko vijeće je dogovorilo višegodišnji financijski okvir za razdoblje do kraja ovoga desetljeća - napisao je na svom profilu na Twitteru predsjednik Europskog vijeća, Herman Van Rompuy. Čelnici EU-a su pregovarali više od jednog dana, a Van Rompuy nije u poruci spomenuo sadržaj kompromisa. 

Predložio je sedmogodišnji proračun od 960 milijardi eura u preuzetim obvezama, a 908,4 milijarde u stvarnim plaćanjima. U razdoblju od 2007. do ove godine proračun u preuzetim obvezama je bio oko 1000 milijardi eura. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Yassa 09.02.2013.

    kako će se djeliti bonusi našim stručnjacima za politiku i ostale majmunarije a raja u još većoj banani

  • zdrawe 09.02.2013.

    linic je vec sad ionako dobro povisio dug a da se ne vidi bas nasto je to potroseno,, sad po novom, kupuje se avion, novi avion,,valjda jerasprodaja neka cim je tako hitno progurat to s avionom,,jel sad jasnije zastose nece pokretat neki projekti, zasto ce place malo kasnit,zasto se opet uvode porezi..????

  • prculjak 09.02.2013.

    DA EU! Ne zbog ovog novca,jednostavno DA EU! Mlad perspektivan čovjek teži europskoj uniji,a ne da je osuđen na lijeve i desne na ovom brdovitom balkanu di dna nema,a bome nema ni gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare