To je to što me zanima!

Hrvatska opet ima novog šefa Vlade - Borisa Pahora

Na gospodarskom hrvatsko-slovenskom forumu moderatorica je slovenskog premijera Pahora predstavila kao predsjednika hrvatske Vlade
Vidi originalni članak

Na gospodarskom hrvatsko-slovenskom forumu na kojem sudjeluju premijerka Kosor i slovenski kolega Pahor moderatorica Dunja Konjevod na početku je Pahora predstavila kao predsjednika hrvatske Vlade. Osim toga, nazvala ga je i krivim imenom Boris. Lapsusi su popraćeni pljeskom sudionika.
Pahoru je lapsus simpatičan, a ustvrdio je da je to isto kao da je Kosor proglašena predsjednicom vlade Slovenije. Napomenuo je i da je Kosor u njegovoj zemlji jako popularna.
- Većina Slovenaca misli da me prevela žednog preko vode - rekao je Pahor te istaknuo da na sreću to nije istina. Pahor je izjavio i da je s Kosor izgradio most prijateljstva.
- Nakon 18 godina odlučujemo o spornim pitanjima, ali ne može se preko noći naći odgovor - rekao je Pahor. Napomenuo je da su počeli ustrajno i strpljivo te istaknuo da oboje imaju teškoća u svojim zemljama. Pahor ipak poručuje da on i Kosor rade u interesu obaju naroda.
- Hrvatska ima interes ući u EU, a to je i interes Slovenije, kao što je u interesu obje zemlje rješavanje graničnog pitanja, bilateralno nismo uspjeli, ali siguran sam da ćemo uz pomoć treće strane riješiti problem - izjavio je Pahor i dodao da će se držati dogovora s Kosor "kao pijan plota".
- Slažem se sa svime što je moj prijatelj govorio. Ja bih sve to potpisala kao da je on predsjednik Vlade RH - rekla je Kosor aludirajući na pogrešku voditeljice i nasmijala prisutne. S njom je na forum stigao i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

ZA RUČAK JELI RIBU I PILI HRVATSKA VINA
Nakon sastanka u Gospodarskoj komori Kosor i Pahor ručali su u rezidenciji u Visokoj ulici. Na jelovniku je prvo bila bistra riblja juha. Za glavno jelo ponuđena im je grdobina, jadranska lignja i kovač, a za prilog su imali blitvu, šparoge i patlidžan, a za salatu je ponuđena rikola i zelena salata. Za desert je pak stigla rapska torta i voće, a pila su se hrvatska vina.

MILANOVIĆ I PAHOR NISU ŽELJELI DAVATI IZJAVE
Nakon ručka s premijerkom Kosor, Borut Pahor sastao se u prostorijama SDP-a sa čelnikom te stranke Zoranom Milanovićem. Razgovor je trajao oko sat vremena, nakon čega ni Pahor ni Milanović nisu željeli davati izjave. Milanović, ne baš dobrog raspoloženja, samo je kratko potvrdno klimnuo glavom na pitanje je li zadovoljan zaključcima sa sastanka.

BORIS PAHOR ŽIVI U TRSTU I PIŠE ROMANE
'Pravi' Boris Pahor (96) je spisatelj koji živi u Trstu, a piše na slovenskom jeziku. Prošle godine je prema pisanju slovenskih medija bio najozbiljniji kandidat za Nobelovu nagradu za književnost.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MariciuS 27.10.2009.

    Sve je moguće....A možda bi mi Hrvati trebali naučiti i Slovensku himnu?Ova naša ionako samo govori o vrijednostima koje smo imali,dok nas i našu zemlju nisu osiromašili ovi koji nas vode u Europu.........

  • 27.10.2009.

    Hawaii, gdje je rođen Obama, su u sastavu USA, tj. jedna od američkih država..

  • rođin rođo1 26.10.2009.

    duda barac obama ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare