To je to što me zanima!

Hrvatska pala na nisko 72. mjesto po konkurentnosti

Hrvatska se po ocjeni konkurentnosti nalazi uz bok Vijetnamu, Maroku i Namibiji. Najveći pad je zabilježen u efikasnosti tržišta rada i tržišta roba
Vidi originalni članak

Hrvatska je zabilježila pad za 11 mjesta na ljestvici konkurentnosti i sada zauzima 72. mjesto. To je najgori rezultat u posljednjih osam godina koliko Hrvatska konkurira. Našu ocjenu dijele zemlje poput Vijetnama, Maroka i Namibije. Od 12 stupova konkurentnosti, najveći je pad zabilježen u efikasnosti tržišta rada i tržišta roba. Iznad prosjeka smo u području primarnog obrazovanja.
- Ono što mi trebamo su promjene, te promjene nisu rješive za mjesec dana niti za godinu, ali ako ih ne počnemo rješavati danas, živjet ćemo loše - rekao je Darko Marinac, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Ponovio je da cilj Hrvatske mora biti ulazak među 40 najkonkurentnijih zemalja svijeta i najavio da će Vijeće promijeniti taktiku rada u smjeru pokretanja takozvanog Saveza za napredak.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • drug Tito_1 08.09.2009.

    Dok smo bili u mraku bili smo u sklopu svjetske velesile i treče po snazi u svijetu, a kud su nas doveli ovi zadnjih dvadesetak godina u rang sa Hondurasom i sl.

  • Bili Joso 08.09.2009.

    Gospodarski i socijalni razvoj Hrvatske uveliko je stagnirao. Hrvatska je nekonkurentna. Zašto? Pitajte Nadana Vidoševića (HGK) i Rohatinskog (GHB), oni su dobrim dijelom doprinijeli da Hrvatska zauzme nečasno 72. mjesto po konkurentnosti.

  • ppeerroo 08.09.2009.

    hvala svima HDZ-ovc(a)ma, idemo dalje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare