To je to što me zanima!

Hrvatska policajka Marijana je oduševila austrijsku delegaciju

U svibnju je visoka austrijska delegacija putovala prema BiH. Na hrvatskoj granici im je puklo prednje staklo i trebali su otkazati put. Onda je Marijana riješila problem
Vidi originalni članak

Ponosna sam na svoju Hrvatsku, a ovakvu pomoć bilo bi nemoguće dobiti bilo gdje, pa i u Austriji, pohvalila je dr. Mirjana Söhn graničnu policajku Marijanu Ivanuš (40).

Marijana radi na GP Macelj. U svibnju je visoka austrijska delegacija, njih 35 koji rade u diplomaciji, ministarstvima i na fakultetima, putovala prema Bosni. Pri ulasku u Hrvatsku na Maclju na autobusu se razbilo prednje vjetrobransko staklo. Vozač je morao naglo zakočiti kako bi izbjegao sudar, pa je jedan od putnika udario u staklo.

- Stali smo na hrvatskom prijelazu u panici. Mislili smo da nam je propao put. No zahvaljujući toj divnoj policajki, brzo smo sve riješili - puna je hvale dr. Söhn.

Marijana skromno govori kako nije napravila ništa neuobičajeno. Zna da joj to nije bila dužnost, ali je bilo ljudski pomoći.

- Pa nisam nikome spasila život. Samo sam nazvala prijevoznika u Krapini, koji nije imao slobodan autobus, ali je organizirao kolegu u Klanjcu. Začas je autobus došao i ukrcao putnike i odvezao ih u Bosnu. Kako nije s njima mogao ostati sedam dana, organizirali smo i popravak vjetrobranskog stakla u Zagrebu, pa je bus za dva dana došao po svoje putnike u BiH - priča Marijana, koja je doktorici na granici dala na korištenje i svoj mobitel.

Iznenadila se da ju je netko pohvalio zbog toga i poslao pismo u PU krapinsko-zagorsku.

- Delegacija je bila oduševljena policajkom, a ja preponosna na svoju Hrvatsku - kaže dr. Söhn koja već desetljećima živi i radi u Beču.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • kastelanac 29.06.2014.

    Koje glupost.Bice bi tako Cazmatransu pomogla!! Nemate sta pisat pa svako sranje objavljujete.

  • 29.06.2014.

    Policajac, tvoj prijatelj i pruzatelj pomoci u nuzdi.

  • Gordana Firšt 29.06.2014.

    Ponekad treba pokazati da nije tako loša kako inače je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare