To je to što me zanima!

Hrvatska pozvala državljane da napuste Ukrajinu: 'Oni koji ne mogu, neka budu na oprezu'

Oni koji ne mogu napustiti Ukrajinu savjetujemo oprez i da se jave hrvatskom veleposlanstvu u Kijevu, kažu na Zrinjevcu
Vidi originalni članak

Hrvatske vlasti savjetovale su u subotu svojim državljanima da napuste Ukrajinu, priključivši se brojnim državama koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Hrvatima se preporučuje i izbjegavanje putovanja u Ukrajinu, osobito uz granicu s Rusijom i Bjelorusijom te blizu linije razdvajanja s privremeno okupiranim područjima Krima i Donbasa, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

USRED VELIKIH NAPETOSTI Započeo telefonski sastanak Bidena i Putina o Ukrajini

Oni koji ne mogu napustiti Ukrajinu savjetujemo oprez i da se jave hrvatskom veleposlanstvu u Kijevu, kažu na Zrinjevcu.

SAD, Britanija, Nizozemska, Danska, Latvija, Estonija, Australija i Novi Zeland ranije su pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu. To su u subotu učinile i Švedska, Španjoska, Italija i Francuska, Saudijska Arabija i Jordan.

NAPETOSTI NA UKRAJINSKOJ GRANICI Macron upozorio Putina: 'Iskreni dijalog s vojnom eskalacijom nije kompatibilan'

Dok raste popis zemalja koje povlače državljane jer Rusija može napasti svaki čas, predsjednik Ukrajine usprotivio se u subotu sijanju panike jer ona pomaže samo neprijatelju.

Mjesecima jača zabrinutost da Rusija - koja je nagomilala snage na ukrajinskoj granici - razmišlja o invaziji na Ukrajinu. Snage koje Rusija podupire već kontroliraju dijelove istočne Ukrajine, a Rusija je anektirala poluotok Krim 2014.

RASTU NAPETOSTI Ruski i američki šef diplomacije na pozivu: 'SAD širi propagandu o navodnoj ruskoj invaziji'

Rusija niječe bilo kakve takve planove. Međutim ona je iskoristila pažnju usmjerenu na to područje da izrazi strahove da je NATO ušao preblizu njezinu teritoriju te zahtijeva da se sigurnosni savez povuče s onoga što Rusija smatra prostorom svojeg utjecaja.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • lukicluka11 13.02.2022.

    Pa jel ima i takvih bedakof koji su u Ukrajini? Pa tam je još sto puta gore nego kod nas, pa zato i je Plenkošenko na njihovoj strani.

  • nickkobalt9 12.02.2022.

    Ima li pilota u avionu...

  • kad pride nedeja zapolne 12.02.2022.

    Kako ameri sviraju tako Hrvati plešu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare