To je to što me zanima!

Hrvatske supertvornice: Imaju stotine zaposlenih i milijune

Stvaraju proizvode vrhunske kvalitete koji su u svijetu hit. Jedna od najjačih tvornica staklenih boca u svijetu je u Hrvatskoj, a skoro svi vatrogasci nose hrvatsku obuću
Vidi originalni članak

Uspjeh se samo manjim dijelom danas mjeri kvalitetom, a najvažniji pokazatelj je prodaja. Zarađeni novac. Iako se često misli kako je proizvodnja u Hrvatskoj zakržljala ili je gotovo i nema, postoje tvrtke koje stvaraju vrhunske proizvode. Supertvornice. O njihovoj kvaliteti sude svjetski stručnjaci, a uspjeh mjere u milijunskim iznosima prodaje i izvoza. Neke od njih su u rukama stranih vlasnika, ali bez domaćih menadžera teško bi opstale u ovim teškim vremenima. 

U Maloj Subotici kraj Čakovca proizvodni je pogon Haix obuće. Njemački vlasnik ondje je zaposlio 672 ljudi, a imaju još pogon u Mainburgu u Njemačkoj. 

- Haix je vodeći proizvođač vatrogasnih čizama u svijetu, a profesionalnom obućom oprema vojske, policije i interventne snage. Usto proizvodimo zaštitnu obuću namijenjenu radnicima, kao i funkcionalnu obuću za lov, šumarstvo i slobodno vrijeme - kazao je Eweld Haimerl, predsjednik uprave Haix Groupa. 


Istaknuo je kako svi njihovi proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvalitete. Osigurali su to stalnim ulaganjima u strojeve. Na dan proizvedu 3300 pari obuće u Maloj Subotici. Proizvodnja je godinama rasla, a rast očekuju i u budućnosti. 

- Novom investicijom ostvareni su uvjeti za daljnji rast zaposlenih te do 2017. godine planiramo imati 800 zaposlenika u pogonu u Maloj Subotici, najavio je Haimerl.

>>> Više pročitajte u Expressu uz dar najbolji Auto-magazin

Idi na 24sata

Komentari 49

  • sakyosijek 29.09.2014.

    Pa sam Osijek i okolica su imali desetke poznatih i priznatih tvornica s proizvodima znanih kako u Europi tako i dalje,a sta sad imamo?Mahunu

  • alfabetagama 29.09.2014.

    koliko sati rade i kolika je plaća tim radnicima niste napisali. u haix-u se vrata pogona zaključavaju i nema ulaza izlaza a za deset godina sve te radnice će biti bolesne, povećan je broj spontanih pobaćaja radnica koje rade sa ljepilima, ali to sad nije važno glavno da oni zgrću miljune koji tak i tak ne ostaju u HR.

  • freedom4all 29.09.2014.

    Ima i naših malih firmi koji rade extra kvalitetne proizvode za koje se vani gotovo tuku,pišite malo i o njima koje su u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu a ne o ovakvim prodanim pogonima gdje smo samo jeftina radna snaga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare