To je to što me zanima!

Mladi Makaranin i Beograđanin poginuli u oluji na Mont Blancu

Nisu im mogli pomoći: Alpinisti Toni Roso (21) i Igor Skender (25) u Francuskoj su pokušavali osvojiti vrh Les Droites visok 4000 metara. Zahvatila ih je snježna oluja...
Vidi originalni članak

Pripadnik gorske službe spašavanja dalekozorom je u srijedu pregledavao područje ispod vrha Les Droites u francuskim Alpama. Na 3100 metara uočio je nešto sumnjivo. Alarmirao je bazu, a oni su poslali helikopter sa spasiocima. Zbog jakog vjetra nisu mogli sletjeti. Helikopter se vratio, a spasioci su krenuli pješice.

U snijegu su pronašli beživotna tijela alpinista Makaranina Tonija Rose (21) i Beograđanina Igora Skendera (25).

U francuski Chamonix došli su prije nekoliko dana. S još nekoliko alpinista iz Beograda bili su zajedno u kampu. Kobnog dana krenuli su u osvajanje zahtjevnog uspona. S njima je trebao ići i treći kolega, ali je odustao zbog ozljede.

- Ne znamo jesu li pali sa stijene ili su poginuli pri pokušaju spuštanja. Znamo da ih je jedan alpinist vidio dan ranije žive na polovici staze- rekla je francuska policija. Pretpostavlja se da je stradavanju dvojice alpinista pridonijela i oluja. Naime, protekla dva dana u Alpama bjesni mećava.

- Toni je bio jedan od ponajboljih alpinista u Hrvatskoj i istaknuti član GSS-a Makarska. Sudjelovao je u svakoj akciji spašavanja, rekao nam je njegov bliski prijatelj.

Makaranin je u Zagrebu studirao geologiju, a svaki slobodan trenutak provodio je na planini. Kako su nam rekli njegovi prijatelji - živio je za osvajanje novih vrhova.

- Bio je i član makarskog speleološko-alpinističkog kluba Extrem. Cijeli život smo bili bliski. Uvijek smo se verali po planinama i imamo bezbroj zajedničkih fotografija - rekao nam je Tonijev prijatelj, koji je pokušavao pružiti utjehu mladićevim roditeljima.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • MajaDoJaja 18.03.2011.

    Zašto mi se čini da oni posebni uvik prvi odu... :( Iskrena sućut obiteljima momaka koji su živjeli svoj san i bili jedni od rjetkih sa uistinu zdravim filmom u glavi....a vama, koji ste i u ovoj tragediji pronašli prostora da pišete o ubojito dosadnim isfuranim temama: Hrvat-Srbin, Ustaša-Četnik,toplo savjetujem: "Odložite svoje miševe i tipkovnice, podignite cjenjene stražnjice i mrš nazad u školu, bar prvih par razreda da ponovite....pa se onda vratite, ispričajte i napišite nešto bar malo manje glupo.....

  • Makar 18.03.2011.

    Ovo je tragedija,a komentari nekih na ovom topicu su ispod svake razne ljudskosti!

  • IstinkoPravedni 18.03.2011.

    claysus clay i medo stedo su sve rekli što bi i ja rekao . Samo još jedno od mene : sučut obiteljima Tonia i Igora

Komentiraj...
Vidi sve komentare