Obavijesti

News

Komentari 104

Mladi Makaranin i Beograđanin poginuli u oluji na Mont Blancu

Mladi Makaranin i Beograđanin poginuli u oluji na Mont Blancu
5

Nisu im mogli pomoći: Alpinisti Toni Roso (21) i Igor Skender (25) u Francuskoj su pokušavali osvojiti vrh Les Droites visok 4000 metara. Zahvatila ih je snježna oluja...

VIDEO

Pripadnik gorske službe spašavanja dalekozorom je u srijedu pregledavao područje ispod vrha Les Droites u francuskim Alpama. Na 3100 metara uočio je nešto sumnjivo. Alarmirao je bazu, a oni su poslali helikopter sa spasiocima. Zbog jakog vjetra nisu mogli sletjeti. Helikopter se vratio, a spasioci su krenuli pješice.

U snijegu su pronašli beživotna tijela alpinista Makaranina Tonija Rose (21) i Beograđanina Igora Skendera (25).

U francuski Chamonix došli su prije nekoliko dana. S još nekoliko alpinista iz Beograda bili su zajedno u kampu. Kobnog dana krenuli su u osvajanje zahtjevnog uspona. S njima je trebao ići i treći kolega, ali je odustao zbog ozljede.

- Ne znamo jesu li pali sa stijene ili su poginuli pri pokušaju spuštanja. Znamo da ih je jedan alpinist vidio dan ranije žive na polovici staze- rekla je francuska policija. Pretpostavlja se da je stradavanju dvojice alpinista pridonijela i oluja. Naime, protekla dva dana u Alpama bjesni mećava.

- Toni je bio jedan od ponajboljih alpinista u Hrvatskoj i istaknuti član GSS-a Makarska. Sudjelovao je u svakoj akciji spašavanja, rekao nam je njegov bliski prijatelj.

Makaranin je u Zagrebu studirao geologiju, a svaki slobodan trenutak provodio je na planini. Kako su nam rekli njegovi prijatelji - živio je za osvajanje novih vrhova.

- Bio je i član makarskog speleološko-alpinističkog kluba Extrem. Cijeli život smo bili bliski. Uvijek smo se verali po planinama i imamo bezbroj zajedničkih fotografija - rekao nam je Tonijev prijatelj, koji je pokušavao pružiti utjehu mladićevim roditeljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...