To je to što me zanima!

Hrvatski ceh zaštitara: 'Zaštitari trebaju status službene osobe'

Podsjećaju da zaštitari obavljaju poslove neposredne zaštite osoba i imovine, primjenjujući posebne ovlasti, a na temelju licence izdane od državnih tijela
Vidi originalni članak

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora u subotu je najoštrije osudio smrtonosni napad na njihovog kolegu u Poslovnici igara na sreću u Zagrebu, zatražili su brzo pronalaženje i uhićenje napadača te primjereno sankcioniranje, uz promptno djelovanje državnih tijela

Također su izrazili iskrenu sućut i podršku obitelji i rodbini smrtno stradalog zaštitara Hrvoja.

ZAŠTITAR PRETUČEN NA SMRT Policija o smrti zaštitara: Suzili smo krug počinitelja. Pozivamo ih da se sami jave policiji...

Nepoznati počinitelji nasmrt su u subotu oko 5 sati pretukli zaštitara u automat klubu u zagrebačkom naselju Trnje, u Lastovskoj ulici. Nakon prvotnog verbalnog sukoba napadači su zaštitara tjelesno napali i teško ga ozlijedili, a zatim pobjegli. Liječnička pomoć zaštitaru je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je umro. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora zatražili su promptno djelovanje nadležnih državnih tijela, kako bi se pronašlo napadače, a druge odvratilo od ponavljanja takvih kaznenih djela, ističe se u priopćenju.

SVJEDOCI: BILO JE STRAŠNO VIDEO 'Ovdje su zaštitara tukli, udario je glavom u rinzol i umro u bolnici. Sve je bilo puno krvi'

Također traže izmjene Kaznenog zakona, da se zaštitarima osigura status službene osobe, da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu.

Podsjećaju da zaštitari obavljaju poslove neposredne zaštite osoba i imovine, primjenjujući posebne ovlasti, a na temelju licence izdane od državnih tijela.

PRETUKLI GA DO SMRTI Poznanik ubijenog zaštitara: Bio je predobar. Nije bio za taj posao. Mislim da je imao pištolj

Svakog dana 16 000 zaštitara odgovorno i požrtvovnom 24 sata rade u smjenama po 12 sati obavljajući svoje poslove, najčešće za minimalnu plaću, izloženi su svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati, ističe se u priopćenju Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komore.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • _vatrogasac_ 03.09.2022.

    Sve je to ok, ajde nek bude i službena osoba ali brate, čovijek od cirka 60 godina, jedva hoda, isprana majica Security, opasač i pištolj vise na njemu to što ne padnu na pod.. pa dobro ako nešto tražite, prvenstvo šefovi tih zaštitarski firmi, dajte standarde podignite, ono bar malo, barem da do liči na nešto. Ne kažem ništa za dečke što prate lovu, ok to izgleda, ozbiljno ali ne možeš onda starca ostavit u banci koji jedva hoda.

  • neidemdalje 03.09.2022.

    dovoljno su bahati i nepismeni i bez tog statusa... pogotovo ovi iz osječke sigurnosti... na opijatima i alkoholu ...

  • pepok 03.09.2022.

    Kamera koliko hoces a zlikovci jos nisu nađeni.. Sramotno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare