To je to što me zanima!

Hrvatski heroj: Dominik je dao život izvlačeći druge iz zgrade

Deset godina od napada na SAD: Hrvat Dominik Mirković (40) došao je do izlaza, ali se ipak vratio u gorući toranj. Čuo je pozive upomoć i žrtvovao život da spasi druge
Vidi originalni članak

Suprug se baš bio vratio iz ribolova. Na vijestima je čuo za tragediju u New Yorku. Odmah smo zvali Dominikovu ženu i ona je rekla da se čula s njim. Rekao joj je da je došlo do nesreće te da je na putu prema izlazu iz zgrade i da će krenuti kući. Nažalost, nikad nije stigao u svoj dom, prisjeća se tužna Lea Busanić sa Suska, sestrična Dominika Mirkovića, koji je poginuo u napadu na World Trade Center. Radio je kao kompjutorski tehničar u tvrtki Euro Broker, koja je imala ured kat ispod mjesta udara Boeinga 767 na letu UA 175...

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju 24sata

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Torro 11.09.2011.

    ja ne znam što nekima ovdje znači riječ heroj, ali meni to podrazumijeva osobu koja će staviti na prvo mjesto dobrobit neke druge osobe, ili više njih, a tek onda svoju... a vama se lako junačit i herojčit iz kreveta uz kavicu s laptopićima u krilu! i još jedna stvar, slažem se da su ljudi koji su banili hrvatsku 90-ih također heroji (jer mogli su se zavuć u mišju rupu, ali nisu) ali kakve veze nacionalizan ima s ovim člankom? može mi to netko pojasnit? kako se uvijek nađe neka nepostojeća povezanica?

  • marin.0202 11.09.2011.

    Da o njemu pricate kao o Heroju a o nasim ratnicima koji su branili zemlju krvlju svojom danas ih progonite kao zadnje kriminlace.Da smo mi na mjestu Amera bo bi Matje Gubec njihova drzavna svetinja.Zivim vani i ide mi na klinac ta Pateticnost Amerikanaca.Zeznuli su kopletnu politiku u zadnjih 10 godina a da ne govorim onama prije 20 godina kako su nam stavljali stupice na put ka samostalnosti.Recimo samo Vukovar zar to nije dovoljno.

  • muthafuka 11.09.2011.

    nešto mi nije jasno, naslov kaže da je pošao prema izlazu i onda se vratio nazad da spašava ljude, avion je udario u kat iznad njega, mislim nekako mi je priča labava, di su dokazi da se okrenio i vratio nazad ?? kako ste to zaključili ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare