To je to što me zanima!

Hrvatski pilot isprobao je F-16 avione koje kupujemo u Izraelu

Pukovnik Željko Ninić prvi je u tajnoj vojnoj bazi u Izraelu isprobao najnoviju akviziciju Oružanih snaga RH. Četrdesetak tehničara tamo će ostati između šest i deset mjeseci...
Vidi originalni članak

Kako bi se uvjerio u kvalitetu aviona, pukovnik Željko Ninić otputovao je u Izrael isprobati najnoviju akviziciji naših Oružanih snaga. Prije nego što avioni F16 stignu u Hrvatsku, u Izrael će otići i naši tehničari na obuku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VELIKI INTERES Traže se vojni piloti: Zbog F-16 povećali upisnu kvotu za duplo

Tako će četrdesetak tehničara tamo ostati između šest i deset mjeseci.

STRUČNJACI ANALIZIRAJU Srbi nahvalili avione: Izraelski F-16 pun pogodak za Hrvatsku

Hrvatska za 3 milijarde kuna kupuje od Izraela borbene zrakoplove F16 C/D Barak, proizvedene 1987. i 1988. godine, naoružane s raketama i jedan simulator.

U paketu kojeg su ponudili Izraelci je i obuka hrvatskih pilota, te prilagodba infrastrukture. Izraelci jamče od 2500 do 3000 sati naleta po zrakoplovu, što znači još najmanje do 25 godina službe s obzirom na to da bi naši piloti na njima letjeli do 120 sati godišnje.

U cijeni jest i gradnja i dogradnja infrastrukture na zagrebačkom Plesu (nekoliko novih hangara i objekata), kao i dorada rubova piste i stajanke. Eskadrila će biti smještena na Plesu, ali prema procjenama Izraelaca moći će rabiti i pistu na zadarskom aerodromu Zemunik.

Idi na 24sata

Komentari 296

  • UNPROFOR 13.04.2018.

    U tajnoj bazi ?? Imaju Izraelci tajnu bazu ,al ona je u pustinji Megev , JOŠ JEDNOM U PUSTINJI . A na ovom snimku ja vidim travu i šumu , doduše vidim i drugoga pilota instruktora , koji je provozao pukovnika jedan krug , a vidim i broj 041 aviona , koji je bio već total razbijen , pa ga škrti Židovi popravili i sad služi radi malo sati - bio na popravku 7g. samo kao presretać u normalnoj bazi.! To vidi onaj ko hoće da vidi ,a ko neće on neka vjeruje 24 horse !

  • Ivica_V 11.04.2018.

    Dežurni kritičari....a niti jedan nije nit pilot, nit zrakoplovni tehničar, nit je vidio uživo F16....sve google znalci...malo bolje pročitajte članke vezano za ovu temu, on nije letio sam, nego kao drugi, prepušteno mu je upravljanje avionom, ali samo na kratko....dalje, nađite komentare izraelskih pilota F16...isto tako, Izrael planira koristito F16 NAJKRAĆE do 2030....zašto nitko ne piše o dobrim stvarima vezanim za nabavku tih F16?! Ulaganja su u planu, prilika za mlade već postoji....izgleda da je puno lakše blatiti nekog, nego pohvaliti da je napravio dobar posao!

  • mrTrobec 11.04.2018.

    Zanimljivo je da je Netanyahu objavio da Hrvatska kupuje njihov odpad tri mjeseca prije nego je "stručno" povjerenstvo otvorilo ponude i donijelo odluku o najboljoj ponudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare