To je to što me zanima!

Hrvatski proizvodi: Poduzetnici pokazali svoje odlične delicije

Sedmi Festival poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Moja poduzetna Hrvatska u petak je u Ivancu okupio oko 80 poduzetnika i OPG-ova...
Vidi originalni članak

Sedmi Festival poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Moja poduzetna Hrvatska u petak je u Ivancu okupio oko 80 poduzetnika i OPG-ova iz cijele zemlje.

- Grad se pobrinuo da izlagačima sve potrebno za sajam - od štanda do struje - bude besplatno, sve s ciljem da pomognemo ljudima da nesmetano rade - ponosno je rekao gradonačelnik Milorad Batinić. Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, čestitala je poduzetnicima na ustrajnosti te istaknula kako je njihovim članovima svako olakšanje poslovanja dobrodošlo. Komora tako omogućuje pristup jeftinijoj električnoj energiji, gorivu i tiskovinama.

- Upravo smo s grupom Styria u procesu potpisivanja sporazuma za jeftinije cijene tiskovina za naše članove - rekla je Jelić. Naime, festival su zajednički organizirali Večernji list, Poslovni dnevnik i 24sata.

Među izlagačima je bila i Slavica iz OPG-a Friščić s proizvodima od domaćeg brašna.

- Suprug Stjepan i ja sve radimo kako se nekad radilo. Mlin tjera voda, a baš smo ovih dana promijenili drveni kotač - kaže Slavica. Dragica Topolko izložila je prigodne suvenire. Ona je nakon 24 godine rada u Varteksu nastavila “karijeru” u kućnoj radinosti. Mnoge su privukle i delicije, kojih je na štandovima raznih proizvođača bilo baš svakakvih - od sirupa i džemova pa do vina i slastica.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kor - Jan - Dar 29.06.2016.

    DIO 1 -...Ustrajnost se isplati!! Moreš si misliti!! U normalnim zemljama da,, a nekak mi se ne čini da RH spada u takve. NEMA više velikih proizvođača u Hrvatskoj čiji su mali i srednji poduzetnici i obrtnici nekada bili kooperanti, a bez velikih NEMA razvoja ni opstanka malih, a teško i srednjih. U normalnim gospodarstvima postoji prirodna simbioza između velikih i malih poduzeća. Svugdje velike tvrtke imaju ogroman broj malih kooperanata. Za malu tvrtku je idealna situacija, ako je pouzdan kooperant velike tvrtka. To joj je najbolje i najsigurnije tržište.Kad su velike tvrtke u Hrvatskoj popropadale ta NUŽNA poslovna veza se prekinula i stvorila probleme mnogim malim tvrtkama, od kojih su mnoge i propale.Osim toga u RH postoje još 4 ZLA koja uništavaju male poduzetnike, a u velikoj mjeri ih stvaraju velike tvrtke. NOVAC JE KRVOTOK gospodarstva i nedozvoljeno je da poduzetnik za prodanu robu ili izvršenu uslugu čeka mjesecima i godinama. A najveći su neplatiše velike tvrtke, u prvom redu državne, a onda i privatne. Drugo zlo je strašan uvozni lobi koji na agresivan i nekorektan način daje prednost stranoj robi. 3. je KORUPCIJA..... nastavak sljedi dolje.....

  • fallout2 25.06.2016.

    hahaha najsmješnije je bilo kad je u zagrebu prije par godina bio otvoren onaj sajam čokolade u kojima su gosti iz austrije, švicarske, belgije pokazivali svoju tradiciju a naši gladuši navalili pa su morali zatvoriti šator.

Komentiraj...
Vidi sve komentare