To je to što me zanima!

Hrvatsko srce: Topli dom branitelju je našao čitatelj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Branitelj bez identiteta Zoran Sekić (39) za manje od 24 sata uz pomoć čitatelja dobio je krov nad glavom. I Ministarstvo branitelja obećalo je pomoć
Vidi originalni članak

Nakon što je osam mjeseci spavao u napuštenom automobilu na parkiralištu u Zagrebu, branitelj Zoran Sekić ovu noć spavat će u krevetu. Smještaj i redovite tople obroke u hostelu Remetinec platio mu je čitatelj koji je želio ostati anoniman. Navedeni hostel jedini je Sekića primio bez dokumenata.
- Osjećam se kao onog dana kad sam izašao na slobodu iz logora u Glini u kojem sam šest mjeseci proživljavao torturu. Eto, ima dobrih ljudi - rekao je Sekić, koji nije ni pokušavao suspregnuti suze radosnice. Konačno ću se naspavati kako treba i istuširati - uzbuđeno je pričao Sekić nakon što ga je ekipa 24sata dovezla u hostel.
- Samo da mi je doći kući da vidim djecu. Ne trebam ništa drugo - kroz plač je ponavljao Sekić.  U ponedjeljak ima zakazan sastanak u Ministarstvu branitelja, koje mu je obećalo pomoći. Sekić, koji je iz Novog Travnika u BiH, ima hrvatsko državljanstvo i prima braniteljsku mirovinu. U veljači je autobusom stigao u Zagreb kako bi podigao kredit, ali je izgubio sve dokumente te bankovne kartice. Ostao je bez identiteta i novca pa se nije mogao vratiti ženi i dvojici sinova u BiH. Bezuspješno je mjesecima tražio pomoć policije, ali ga nisu htjeli ni saslušati jer nije imao dokument sa slikom kojim bi potvrdio identitet.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • pathfinder 12.11.2008.

    heheh prvo pozz Zvrku.. da u tjedan dana, ajde, ali tko bi reko da je naše ministarstvo /pravosuđe/vlada tako brzo reagiralo, gdje bi nam bio kraj da su tako expresni po svim pitanjima nekih problema

  • zvrk22 10.11.2008.

    No dakle..ipak imamo novi razvoj situacije.Čovjek će izgleda sve riješiti u tjedan dana...:-)Kad je netko ovako izgubljen u prostoru i vremenu, sam od sebe...onda zbilja ne znam što reći.

  • zvrk22 10.11.2008.

    Lijepo..drago mi je da ćete ga vidjeti, mogli ste nešto poduzeti pa biste ga vidjeli i prije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare