To je to što me zanima!

Hrvatskoj 8,8 mlrd. kn iz EU: Idu na pomoć gospodarstvu...

Novac od Europske unije trebao bi uskoro stići. Iskoristit ćemo ga za provedbu već usvojenih mjera i proširenog paketa koji se priprema. Ključno je gospodarstvo – rekao nam je sugovornik iz Vlade.
Vidi originalni članak
Prošao je paket mjera Europske komisije za pomoć državama članicama, od kojih je najveći i najizdašniji odgovor na krizu zbog korona virusa 37 milijardi eura za gospodarstvo i zdravstvo. Hrvatskoj pripada 1,16 milijardi eura od tog iznosa ili oko 8,8 milijardi kuna, objavio je premijer Andrej Plenković.  Paket je prošao i Europski parlament, a namjena mu je pomoć zdravstvenim ustanovama, malim i srednjim poduzetnicima, tržištu rada i "drugim osjetljivim područjima".
Novac neće odmah stići. Trebat će barem tjedan ili više, ali od sugovornika iz Vlade smo saznali da će ovaj novac ići u Hrvatskoj prvenstveno za gospodarstvo. Ključno je da se i EU ubrza u dostavi novca članicama.
 
- Iskoristit ćemo ga za provedbu već usvojenih mjera i proširenog paketa koji se priprema. Ključno je gospodarstvo – rekao nam je.
 
Nije to jedina pomoć, primjerice za sprečavanje širenje zaraze je izdvojeno još 800 milijuna eura.
 
- Pandemija koronavirusa test je za sve nas. Ne samo da je to nezapamćen izazov za naše zdravstvene sustave, već je veliki šok za gospodarstva. Najavljene mjere usmjerene su na rješavanje problema. Spremni smo učiniti i više kako se situacija bude mijenjala – rekla je predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen
Idi na 24sata

Komentari 147

  • Usora1 27.03.2020.

    bespovratni kredit sa kamatom od 2.3% ?

  • 27.03.2020.

    EU je pomogla. Sada ostaje veliko i krucijalno pitanje kako i na koji način će ova vlada konretno i nedvosmisleno pomoći svih građanima ove jadne zemlje. Odreći se u korist svih plaćanja na tri mjeseca poreza, doprinosa, mase parafiskalnih nameta..

  • dahhmal 27.03.2020.

    Cim sam opet videl onu babu pored anemicnoga odmah mi je bilo jasno da berba opet dolazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare