To je to što me zanima!

'Hrvatskoj bi bilo bolje da nije ni podnosila tužbu za genocid'

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivan Mrkić je rekao kako ne isključuje mogućnost obostranog povlačenja tužbi, ali je naglasio i da je Beograd spreman za sud
Vidi originalni članak

Ivan Mrkić, ministar vanjskih poslova Srbije, je reagirao na izjavu svoje hrvatske kolegice Vesne Pusić, te je rekao kako ne isključuje mogućnost obostranog povlačenja tužbi, ali je naglasio i da je Beograd spreman za sud. 

- Da jedna stvar bude jasna, za Hrvatsku je bilo bolje da uopće nije podnosila tu tužbu i bolje je za obje zemlje da tužbe budu povučene - rekao je Mrkić, javlja RTS. 

Pusić je, podsjetimo, u subotu na primanju u SNV-u rekla kako je razgovor o povlačenju tužbi bio prijedlog hrvatske Vlade sa samog početka mandata, uz uvjet da srbijanska strana osigura podatke o nestalima, njih oko 900. Srbi pak tvrde kako Hrvatskoj više nemaju što ponuditi kada su u pitanju nestali te da su sve podatke koje su imali predali Hrvatskoj.     

Idi na 24sata

Komentari 211

  • zlatarx 08.01.2014.

    Tužbe obje zemlje trebaju povući istovremeno,jer suđenje će biti dobro jedino za advokate koji će jedini od procesa imati koristi. I za Hrvatsku i za Srbiju bilo bi bolje da se potrude pronaći nestale ,kako bi ih se dostojno moglo pokopati.

  • slobodni dalmat 07.01.2014.

    .....počniti polako štediti za odštetu za ratna razaranja...i što manje (talasate) to bolje..!!

  • TNT2 07.01.2014.

    I Srbiji bi bilo bolje da nas 91 nisu napali ali eto jeste napali ste nas i sad idemo dalje izgubili ste rat sad će mo to još putem suda potvrditi pa vi Srbi učite i dalje dok jednom neopametujete !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare