To je to što me zanima!

Hrvatskoj prijete poplave zbog kiše koja pada 3 dana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rijeka Kupa se izlila iz svojeg korita, Ogulin je pod vodom, a rijeka Dobra je poplavila ceste. Voda je kod Zadra zamućena i ne smije se piti
Vidi originalni članak

Kiša pada već tri dana. Kanjon rijeke Dobre, odnosno Đulin ponor dubok 30 metara je natopljen vodom. Voda je u subotu poplavila parkiralište i raskrižje u centru grada. Dva automobila su pokušala proći, ali su zapela. Nakon toga su cestu zatvorili. Pješaci stoje samo uz rub ceste i razmišljaju kako prijeći preko. Koliko se sjećam, zadnji put je takva poplava bila prije devet godina, rekao je naš čitatelj Tomislav Grgac koji je fotografiju snimio u Ogulinu.
Diljem Hrvatske kiša i dalje pada. Zbog toga su se podigle razine rijeka pa su izdana upozorenja za opasnost od poplava, izvijestio je jutros Centar 112. Najviše problema zadaje rijeka Kupa koja se izlila u karlovačkoj i primorsko-goranskoj županiji.
U Županiji primorsko-goranskoj jučer u 14.50 sati ŽC 112 Rijeka primio je obavijest od Hrvatskih voda o uspostavi redovne obrane od poplava na slivnom području "Gorski Kotar", zbog porasta vodostaja rijeke Kupe. Na vodomjeru kod mjesta Hrvatsko zabilježen je vodostaj Kupe od plus 300 cm te je proglašena izvanredna obrana od poplava. Porastao je i vodostaj Bujice Tisovac u ličko-senjskoj županiji. Uz cestu za naselje Podstrana voda se izlila na cestu. U karlovačkoj županiji porastao je vodostaja na akumulacijama Bukovnik i Sabljaci.


ZADAR: VODA IZ SLAVINA NE SMIJE SE PITI
Voda iz slavina na zadarskom području nije za piće, pa ju je prije konzumacije potrebno prokuhati, upozoravaju iz Vodovoda. Razlog tome je zamućenost vodocrpilišta zbog višednevnih kiša na području Zadarske i Ličko-Senjske Županije. Jako jugo i valovi pomaknuli su noćas nekoliko blokova zadarskih morskih orgulja, no na njima nema neke druge veće štete

SAVA SE U ZAGREBU IZLILA IZ STAROG KORITA

Zbog veće količine oborina vodostaj rijeke Sava uzvodno od Zagreba je protekle noći počeo rasti, no tijekom subote popodne vodostaj je stagnirao.Na graničnom vodomjeru Jesenice Sava je izmjereno plus 200 centimetara te je uvedeno pripremno stanje za područje uzvodno od Zagreba. Prema prognozi Državnog centra za obranu od poplava Zagreb vodostaji će u nedjelju u Zagrebu i Karlovcu naglo padati, ali će vodostaji nizvodno od Zagreba i na području Siska rasti, pod utjecajem duboke Kupe i Save.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • totalka 07.12.2008.

    Ajd bar nam nije dosadno... Pada kisa napoljuuuuuu, kaplje mi po prozoruuuuuuuuuu..

  • ragusea 06.12.2008.

    a najgore je sto za to ne mozemo krivit vladu;)

  • qwerty123456789 06.12.2008.

    bolje i to nego da je suša...

Komentiraj...
Vidi sve komentare