To je to što me zanima!

Zatvaramo preostala poglavlja, manje novca za prvu godinu

Hrvatska će na raspolaganju imati manje od 400 milijuna eura, umjesto 450 milijuna koliko je predložila EK. Nizozemska i Velika Britanija pooštrile su monitoring
Vidi originalni članak

Najveći financijeri EU, Njemačka, Francuska i Velika Britanija, uspjeli su isposlovati rezanje financijskih sredstava Hrvatskoj za prvu godinu članstva u EU i to za više od 50 milijuna eura, piše Večernji list. Hrvatska će tako na raspolaganju imati manje od 400 milijuna eura, umjesto 450 milijuna koliko je predložila Europska komisija. Nizozemska i Velika Britanija pooštrile su monitoring uvođenjem 10 mjera na temelju kojih će se Hrvatska provjeravati i svakih pola godine slati izvješća u Bruxelles do ratifikacije pristupnog sporazuma. Procjenjivat će nas i na temelju mjera iz poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prava. 

Hrvatska će u četvrtak u Bruxellesu na međuvladinoj konferenciji zatvoriti preostala četiri poglavlja i tako formalno završiti pristupne pregovore s Europskom unijom. Zatvaraju se poglavlja Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja. 

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 29

  • templar73 30.06.2011.

    Oko 400 mil, sitniš ali za nju i ministre bi trebalo biti dovoljno

  • user_77770 30.06.2011.

    hebo vas EU da vas hebo

  • mirta_007 30.06.2011.

    aaBravo Jadranka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare