Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Zatvaramo preostala poglavlja, manje novca za prvu godinu

Hrvatska će na raspolaganju imati manje od 400 milijuna eura, umjesto 450 milijuna koliko je predložila EK. Nizozemska i Velika Britanija pooštrile su monitoring

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
29 komentara

Najveći financijeri EU, Njemačka, Francuska i Velika Britanija, uspjeli su isposlovati rezanje financijskih sredstava Hrvatskoj za prvu godinu članstva u EU i to za više od 50 milijuna eura, piše Večernji list. Hrvatska će tako na raspolaganju imati manje od 400 milijuna eura, umjesto 450 milijuna koliko je predložila Europska komisija. Nizozemska i Velika Britanija pooštrile su monitoring uvođenjem 10 mjera na temelju kojih će se Hrvatska provjeravati i svakih pola godine slati izvješća u Bruxelles do ratifikacije pristupnog sporazuma. Procjenjivat će nas i na temelju mjera iz poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prava. 

Hrvatska će u četvrtak u Bruxellesu na međuvladinoj konferenciji zatvoriti preostala četiri poglavlja i tako formalno završiti pristupne pregovore s Europskom unijom. Zatvaraju se poglavlja Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja. 

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message