To je to što me zanima!

Hrvatsku ujutro 'stisli' minusi: Izmjereno čak -16 stupnjeva

U 7 ujutro Crni Lug se smrzavao na -16, dok je -12 bilo u Bednji, a -11 u Krapini, Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Križevcima i Varaždinu. Zagreb je bio na -9°C...
Vidi originalni članak

Kako je i najavljeno, temperature su se u noći dramatično spustile, te su Hrvatsku u nedjelju ujutro dočekali 'debeli' minusi.

Prema podacima DHMZ-a, U 7 ujutro najhladnije je bilo u Crnom Lugu na području Nacionalnog parka Risnjak. Tamo je izmjereno -16 stupnjeva. U Bednji je izmjereno -12, dok je 11 stupnjeva ispod nule bilo u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Krapini, Križevcima i u Varaždinu. U Zagrebu je, pak, u 7 sati izmjerena temperatura između -9 i -10 stupnjeva. Deset stupnjeva ispod nule izmjereno je i u Sisku i Slatini, a -9  bilo je u Ogulinu, Slunju i Udbini

S druge strane, najveća temperatura, 8 stupnjeva iznad nule izmejrena je u 7 sati na Palagruži, dok je na Hvaru, Lastovu, u Dubrovniku i Makarskoj izmjereno 7 stupnjeva. U Splitu je izmjereno pet, u Zadru dva stupnja, a u Senju i Rijeci tek jedan stupanj iznad nule.

U unutrašnjosti temperatura neće ići iznad 2 °C

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz malo snijega, a na južnom Jadranu uz malo kiše. Ujutro u kopnenim predjelima ponegdje magla. Vjetar u početku slab, od sredine dana umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni.  Na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak i sjeverac. Poslijepodne i navečer bura i sjeverni vjetar u jačanju na jak i olujan.  Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11 °C.

U ponedjeljak moguć novi snijeg u unutrašnjosti

U ponedjeljak će na Jadranu biti većinom sunčano, no u unutrašnjosti se očekuje postupno jače naoblačenje, od sredine dana s povremenim snijegom, koji se očekuje i u noći na utorak, a ponegdje i u prvom dijelu utorka. 

U ponedjeljak će jutarnja temperatura biti između -11 i -5, na Jadranu od -4 do 1. Najviša dnevna od -4 do 1, na Jadranu između 3 i 9 °C.

Oprez! Kolnici su mokri i skliski, moguća poledica

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski, a mjestimice ima i raskvašenog snijega na kolnicima. Osobito skrećemo pozornost na dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • user_130878 10.02.2015.

    ma kad je bilo u zg -9 nocas ne serite i ne sirite lazne informacije

  • Garzia 08.02.2015.

    Daruvar na -2 i lagano kao da sunce proviruje! volio bi da još napada pa da snježne radosti još duže potraju, kome je usput, navratite na Petrov vrh na skijanje, sanjkanje :)

  • 1234567890 08.02.2015.

    Zar umjesto "ujutro" ne bi trebalo pisat "jutros"!? Meni je "ujutro" zapravo tek sutra, odnosno sutrašnje jutro. Molim nek' me netko nauči, mene ili novinara. Hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare