To je to što me zanima!

HSLS će u subotu napustiti HDZ i vladajuću koaliciju?

Andrija Hebrang, predsjednik kluba HDZ-a, ipak vjeruje da će u toj stranci prevladati onaj dio koji će zbog svojih birača ostati u vladajućoj koaliciji
Vidi originalni članak

Sve su glasnije priče da će HSLS u subotu napustiti vladajuću koaliciju. Za predsjednika kluba HDZ-a Andriju Hebranga vladajuća većina je neupitna. Ustvrdio je da koalicijski partner koji napušta brod kada je oluja, neće poentirati kod svojih birača.
- Vjerujem da će ipak prevladati onaj dio koji će zbog svojih birača, a i zbog interesa Hrvatske ostati u koaliciji. Ne bi bila dobra poruka, HSLS napušta koaliciju, kada smo pred ispunjavanjem uvjeta i pred potpisom ugovora za EU, kada smo u najtežoj fazi bitke za rješavanje ekonomske krize i u žestokoj bitci za pravnu državu - kazao je Hebrang. U mogućem HSLS-ovom potezu ne vidi kukavičluk nego računicu. No, osim HSLS-a, odlaskom iz koalicije prijeti i zastupnik bošnjačke manjine Šemso Tanković nezadovoljan radom ministra uprave Davorina Mlakara, koji odbija aktualizirati pitanje da se pripadnici bošnjačke manjine vode u popisu birača kao Bošnjaci. Siguran partner HDZ-u za sada su HSS, tri zastupnika SDSS-a te manjinci Deneš Šoja, Zdenka Čuhnil, Furio Radin i Nazif Memedi. Milorad Pupovac (SDSS) smatra da Hrvatskoj u ovom trenutku nije potrebna politička destabilizacija.
- Brod treba privesti u prvi sigurnu luku. A ako netko skače s toga broga prije nego što smo pristali i to se događa. Ljudi su različiti - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • komentatorv3 09.07.2010.

    kada brod tone, štakori ga prvi napuštaju. da bi se uguzili u drugi. i ja vidim da je ova vlada užas, no kad pogledam lidera opozicije, smrznem se jer shvatim da smo propali u svakom slučaju.

  • Tuga_i_Buga 09.07.2010.

    Taj HSLS je gori od kradezea. Za kredezeovce barem svi znamo što su, a ovi su samo njihova \"light\" varijanta. Malo bi u Vladu s lijevima, pa bi onda s desnima, pa bi inda išli unutra, pa van. Ima li koje Vlade da nisu barem pokušali ući u nju? A 5 mandata im je maksimum što su ih ikada dobili od birača.

  • maćuhica 09.07.2010.

    hebeš ti to...prava vijest bi bila da padne vlada. @Tuga_i _Buga slažem se s tobom

Komentiraj...
Vidi sve komentare