To je to što me zanima!

HSP AS traži da se Srbiji opet uvede vizni režim zbog Šešelja

Zastupnik Ivan Šimunović je rekao kako zahtjev planiraju uputiti u saborsku proceduru do 12. prosinca te očekuju potporu i drugih saborskih zastupnika
Vidi originalni članak

Zastupnik HSP A. S. Ivan Šimunović i v.d. predsjednika te stranke Ivan Tepeš najavili su kako će Vladi uputiti zahtjev da uvede vizni režim za državljane Srbije zbog toga što se srbijanske vlasti nisu ogradile od izjava Vojislava Šešelja.

- Moraju promisliti na koji način s takvom retorikom misle ući u EU. Mi jesmo za dobrosusjedske odnose, ali to ne znači da vi trebate začepiti uši dok vaš susjed cijelu noć glasno pušta muziku i krvavih očiju ići na posao - rekao je Tepeš.

Šimunović je dodao kako zahtjev planiraju uputiti u saborsku proceduru do 12. prosinca te očekuju potporu i drugih zastupnika. Tepeš je dodao kako smatra da bi vizni režim trebao biti na snazi sve dok "Srbija ne kaže gdje su svi naši nestali iz Domovinskog rata i dok se ne vrati opljačkano kulturno blago tijekom Domovinskog rata". 

- Isto tako Hrvati bi se na referendumu trebali izjasniti podupiru li put Srbije u EU - dodao je Tepeš. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • 05.12.2014.

    Zid u srcu mi nitko ne može oduzeti ili srušiti. Kad već nema fizičkog zida, jer mi smo tolerantna, moderna, otvorena država koja "mora" komunicirati sa susjedima...abolirali smo sve zločince u kompletu, a svi nam se smiju kako smo fino i civilizirano prešli preko agresije, nismo dobili ni kunu ratne odštete, niti jednu kartu miniranih područja, gdje su naši nestali....

  • mileee999 04.12.2014.

    Vjera u Boga i pravaška sloga!

  • nemanja_1 04.12.2014.

    Kakva glupost sa vizama, pa kao da je neko lud da placa naskuplje putarine u evropi, a i prliv od turizma iz srbije nije mali. Hrvatskoj politicki i ekonomski rat sa srbijom moze samo da steti, i to mnogo vise nego srbiji. Sve sto hrvatska moze da naskodi srbiji je da je blokira na putu u eu( time bi nam ucinili uslugu), i to pod uslovom da joj nemci to dozvole, sto je malo verovatno, posto nemci znaju da srbiju moraju pod hitno uvesti u eu i nato, inace, eto im rusije u sred evrope, a to je zadnje sto zele. Na drugu stranu, srbija moze da blokira hrvatske proizvode i uvede embargo na uvoz iz hrvatske, a hrvatski izvoz u srbiji je 4 puta veci nego srpski u hrvatsku, pa ko u evropi koristi vegetu i cedevitu, ili pusi ronhil, samo srbi i bosanci, a sa blokadom srbije ide i blokada iz republike srpske, kad se tome doda gubitak od turizma i tranzita srba kroz hrvatsku, bilo domacih a najvise iz nemacke i austrije, hrvatsku bi skupo kostalo to prepucavanje. U srbiji se ni jedan politicar nece povinovati zahtevima iz hrvatske, jer bi podilazenje hrvatima znacilo znacajni pad podrske medju glasacima, isto kao sto i u hrvatskoj to rade iskljucivo zbog rasta rejtinga medju hrvatima, jer se na losim i zlim srbima moze dobiti dosta glasova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare