To je to što me zanima!

B. Hrg više nije na čelu HSS-a, Beljak i Matić u drugom krugu

Na današnjoj Izbornoj skupštini HSS-a glasalo je 755 izaslanika, tri listića su bila nevažeća. Od 752 važeća glasa, Beljak je dobio 339, Matić 225, a Hrg 188 glasova
Vidi originalni članak

Dosadašnji predsjednik HSS-a Branko Hrg nije prošao prvi krug izbora za predsjednika stranke, u drugi krug su prošli predsjednički kandidati Krešo Beljak i Nenad Matić.

Na današnjoj Izbornoj skupštini HSS-a glasalo je 755 izaslanika, tri listića su bila nevažeća. Od 752 važeća glasa, Beljak je dobio 339, Matić 225, a Hrg 188 glasova.

Tako Branko Hrg, koji je na čelo stranke došao 2012. godine, više nije predsjednik HSS-a.   

Hrg u subotu na izbornoj Glavnoj skupštini stranke nije dobio dovoljan broj glasova izaslanika za svoje izvješće o vođenju stranke u protekle četiri godine.

Nije prihvaćeno Hrgovo izvješće

Aktualni predsjednik i kandidat za predsjednika HSS-a Branko Hrg u subotu je podnoseći izvješće o svom četverogodišnjem radu na izbornoj Glavnoj skupštini stranke rekao da je HSS prva stranka koja je javno na Hrvatskoj televiziji sučelila svoje kandidate za predsjednika stranke i time otvorili proces demokratizacije hrvatske političke scene.

 "Mislim da smo otvorili proces koji će sada morati pratiti i druge stranke", poručio je aktualni predsjednik i kandidat za predsjednika HSS-a Hrg, dok su njegovi protukandidati Krešo Beljak i Nenad Matić.

Hrg je naveo da je HSS prije četiri godine bio stranka koja je izgubila izbore, prešla u oporbu i ostala na jednom saborskom mandatu.  Naglasio je da se stranka na zadnjim parlamentarnim izborima borila za pobjedu, za preuzimanje odgovornosti u vlasti jer, kazao je, "ako nisi u vlasti ne možeš rješavati probleme, nuditi rješenja, ne možeš realno utjecati na promjene u društvu".

Nakon rasprave o njegovom izvješću koje nije prihvaćeno, Hrg  je rekao kako je ta rasprava neočekivano brzo završila i da je očekivao puno žešću kritiku.  Od ukupno 764 izaslanika, koliko ih je evidentirano da su nazočni skupštini (dva su, naime, naknadno došla), za izvješće o radu u protekle četiri godine koliko je na čelu HSS-a Hrg je dobio potporu njih 285.

Obraćajući se okupljenima Hrg je nadalje rekao kako je HSS danas u vlasti. Danas za razliku od prije četiri godine imamo saborski klub, predsjedavanje Odborom za poljoprivredu u Hrvatskom saboru, niz lokalnih dužnosnika, EU zastupnicu, dužnosnike u hrvatskoj Vladi, u ministarstvima, zamjenika ministra poduzetništva i obrta, pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta, pomoćnicu ministra turizma i pomoćnika ministra poljoprivede, rekao je, te poručio da taj proces još nije završen.

 "Ustrojavanje Vlade nije gotovo. Mi ćemo još participirati u nekim ministarstvima, u nekim tijelima, jer nam to pripada po onome što smo zaradili", poručio je Hrg, dodavši kako je za sada oko 80 posto toga izrealizirano. Podsjetio je i da je HSS uspio  u ovom mandatu u Hrvatskom saboru izboriti da se 20. lipanj proglasi Danom sjećanja na Stjepana Radića i Lipanjske žrtve.

Izaslanike na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a pozvao je da danas dobro promisle i donesu svoju odluku koga će izabrati da u iduće četiri godine vodi stranku.

"Važno je da je to za HSS, važno je da smo mi svi skupa i da smo krenuli prema gore jer to moramo nastaviti", zaključio je Hrg.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • blue_rose 20.03.2016.

    za jednu tetu u vrtiću daleko je dogurao :) samo se makni i od Križevaca i mi svi sretni

  • lux. 19.03.2016.

    Očekivani odlazak Hrga zbog loših rezultata. Hoće li SDP i HDZ imati snage učiniti isto? Teško za povjerovati.

  • Obrisanikorisnik2 19.03.2016.

    Ode Hrga!Sad će onaj drznik Milanović.....a onda?Naravno.......Karamarko!Go Tim,go.The door will be open!

Komentiraj...
Vidi sve komentare