To je to što me zanima!

HSS mijenja politiku: Dosljedno će provoditi nauk braće Radić

TREBA RADITI: Kada bi se Radići danas probudili, iznenadili bi se što su današnji političari napravili od naše lijepe domovine Hrvatske, kaže predsjednik HSS-a
Vidi originalni članak

Sa svečanosti u povodu godišnjice rođenja braće Antuna i Stjepana Radića u Trebarjevu Desnom kod Siska predsjednik HSS-a Krešo Beljak je, nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću, najavio novi smjer u političkom djelovanju HSS-a te ustvrdio kako će se stranka svim silama zauzimati za ostvarenja istinskog nauka braće Radić.

Beljak je rekao kako su se svi kasniji hrvatski političari nakon Radića, pa sve do danas pozivali na Radiće, ali su svi "izdali i Radiće i radićevštinu". Kada bi se Radići danas probudili, dodao je, iznenadili bi se što su današnji političari napravili od naše lijepe domovine Hrvatske.

- Radić je rekao da ljude treba voditi, a ne zavoditi. Trebamo raditi, a ne govoriti. I tada je bilo teško, i tada su ljudi odlazili, ali oni i HSS su radili. Poručujem odavde svim političarima, posebno onima u Hrvatskom saboru koji svakodnevno odlučuju o sudbini naše Hrvatske, zastanite na tren, ugledajte se na Radića, na naše velikane i na niih se nemojte pozivati riječima, nego djelima. Onda se više nećemo imati potrebu dijeliti na lijevo i desno, na dobre i loše Hrvate. Učinimo svi zajedno da se naši velikani prestanu okretati u grobu - rekao je Beljak.

Kako je nakon svečanosti Beljak ponovio novinarima, HSS neće sudjelovati u nikakvim trgovinama i pregovorima oko nove vlade. Dodao je kako su spremni za razgovore sa svima, posebno strankama desnoga centra, ali trgovine neće biti. Za premijera Oreškovića je postavio pitanje kako bi se on branio pred menadžerima Plive i drugih tvrtki u kojima je radio, kada bi dobio otkaz. Što to znači da je on dobar čovjek, kada je očito zalutao u politiku, rekao je. Hrvatska može postati zemlja u kojoj se dobro i lijepo živi, a ne da mladi iz nje bježe, zaključio je Beljak.

Uz spomen obilježje na mjestu rođenja braće Radić, 11. lipnja, Antuna prije 148 godina, a Stjepana tri godine kasnije, vijence su osim organizacija HSS-a, položila i svijeće zapalila izaslanstva Hrvatskog sabora, Oružanih snaga RH, Sisačko-moslavačke i drugih županija, gradova, braniteljskih i drugih udruga i polkitičkih stranaka. Zajedničku molitvu predvodio je župnik Mate Malekinušić.

Budući da se godišnjica rođenja braće Radić obilježava i kao Dan Sisačko-moslavačke županije, nazočnima se obratio i blagdan čestitao župan Ivo Žinić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • KAJBUM_1 12.06.2016.

    Gospodine Beljak od danas započnite citati Dr.Stjepana Radica Govore Hrvatima i neobazirite se na današnju politiku jer ti Govori Dr.Stjepana Radica će Hrvatima osvježit pamet i vratiti ih Nazad u Zagrljaj Dr.Stjepana Radica koji ih je jednom uspio ujediniti sa Hrvatskom Slogom sa 99% . Gospodine Beljak vi netrebate zavisiti o ovoj današnjoj politici koja nas je pokopala vi samo ignorirajte njih i nastavite sa govorima Dr.Stjepana Radica jer je današnje stanje potpuno isto kakvo je bilo u doba Radica. Narod traži ono kaj Nemoze naći u današnjoj politici jer je vrag zavladao sa tim vladama koje su prodale sve Hrvatske interese a vi za uzvrat prihvatite se politike i nauka Radica i Hrvati će prepoznati Dr.Stjepana Radica ako su imali prilike da nauče u Hrvatskim Školama koje bi trebale da šire Nauke i doktrinu Dr.Stjepana Radica da sačuva Hrvatsku Ykulturu i Hrvatsku Slogu u kojoj je Dr.Stjepan Radić bio uspio savladati vražju volju i ujediniti Yhrvatsku bracu da jednom počne živjet sa Vjera u Boga i Seljačka Sloga!!!. Hvala poželimo puno snage i uspjeha u širenju doktrine i nauka Dr.Stjepana Radica gospodinu Beljaku ako je on zaista bio iskren u govoru za vrijeme obilježavanja U rodnom mjestu Dr.Stjepana Radica.

  • KAJBUM_1 12.06.2016.

    Gospodine Beljak da bi vi sprovodila Politiku I Doktrinu Dr.Stjepana Radica vi trebate samo citirati Govore I govore u Saboru iz Knjiga Dr.Stjepana Radica koje nam govore na koji nacin mi trebamo sprovoditi Hrvatsku reformu i na koji nacin ćemo postići Hrvatsku i Seljačku Slogu. Na taj nacin će se moći reci da današnji HSS vodi politiku i Doktrinu Dr.Stjepana Radica je čemu da se mi tu mučimo i zavaravamo kad nam je to bogatstvo ostavio nas miljeni Dr.Stjepan Radić pa krenimo i sakupimo sve te nauke i doktrine sa Hrvatskih Knjižara da se nesakuplja prašina na naukama i adoktrini Dr.Stjepana Radica koji je na mudar nacin pokrenuo borbu protiv birokracije koja danas hara po cijeloj Hrvatskoj da bi živjela na teretu Hrvatskog nam Seljaka i radnika i do svih obrazovanih radnika koji se neće baviti sa birokracijom za svoj opstanak. Dr.Stjepan Radić je imao i svoj tisak kojim je obučavao dnevno stanje i načine kojima trebamo se boriti i raditi da bi pobijedili tu vražju birokraciju da bi Hrvatska opstala u rukama Yhrvata a ne da bude vječni rob tudjinca. Nezaboravimo isto tako kad se je uvidjelo da Dr.Stjepan Radić uspjeva sa svojim tiskom u borbi protiv birokracije onda se proba bankrotirati ta tiskara da Hrvati neće vise imati mogucnosti citati i učiti dnevni rad kojim ćemo mi Hrvati jednog dana uspjeti da dodjemo na zelenu granu i riješimo se te birokracije sa slogom koju smo naučili u tom Radicevom tisku a ujedno smo ga i financirali sa kupnjom i nismo trebali citati tudji .

  • pčela 11.06.2016.

    Ocjenit će mo vas na kraju mandata,nikako prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare