To je to što me zanima!

Htio je podmititi Vrhovni sud zbog Branimira Glavaša

Sada bi sud BiH trebao odlučivati hoće li Tadića na osnovu tjeralice predati Hrvatskoj. On se tome može protiviti ili se pak složiti pa će i biti izručen Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Poduzetnik Drago Tadić, pravomoćno osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda RH koji su odlučivali u slučaju Branimira Glavaša, uhićen je u Bosni i Hercegovini. Potvrđeno je to za Telegram iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Kako bi izbjegao odlazak u zatvor, Tadić je u rujnu 2018. pobjegao u BiH, čije državljanstvo također ima. Prema dostupnim informacijama boravio je u općini Kongora kod Tomislavgrada, a uhvaćen je kad je prelazio prijelaz Šamac, na granici s Hrvatskom.

Prema neslužbenim informacijama, sada se odlučio predati hrvatskim vlastima pa je krenuo preko granice.

U Graničnoj policiji BiH Telegramu su kazali kako su njihovi policajci uhitili Tadića na graničnom prijelazu Šamac dok je izlazio iz BiH. 

“Utvrđeno je da je za njim na snazi tjeralica Interpola Zagreb. Nakon uhićenja predan je policiji Suda BiH”, rekli su.

Sada bi sud BiH trebao odlučivati hoće li Tadića na osnovu tjeralice predati Hrvatskoj. On se tome može protiviti ili se pak složiti pa će i biti izručen Hrvatskoj. Ako se usprotivi izručenju, iako je prema informacijama Telegrama u Hrvatsku i krenuo kako bi se predao, proces će biti proveden na temelju onog famoznog Sporazuma o izručenju koji imaju Hrvatska i BiH. Prema njemu hrvatske vlasti nisu uspjele realizirati izručenje Zdravka Mamića, jer je Sud BiH zaključio kako kazneno djelo za koje je osuđen nije obuhvaćeno sporazumom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • brkan1 18.07.2020.

    Čudno je samo to da se u svim aferama kriminala , krađe, ubistava , prevara , obmana, prisila i ostalim oblicima kriminala spominju najviše ljudi porijeklom iz susjedne države , sa dvostrukim državljanstvo.Izgleda da se zato uvelo to dvostruko državljanstvo još u ono doba , da kada ovdje useru motku mogu zbrisati u državu svoga porijekla.

  • ravno1 18.07.2020.

    Čudna smo mi država. Umjesto da se gospodinu Branimiru Glavašu da priznanje za njegov nemjerljivi doprinos u obrani Osijeka, DORH ga optužuje, "naši" sudovi ga osuđuju umjesto da i DORH i "naši" sudovi optužuju i sude srbe koji su ubili 15.000 građana Hrvatske. Plus 402 djece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare