To je to što me zanima!

Opet htjeli napasti željeznicu u Berlinu: Našli zapaljive bombe

Naprava koju su pronašli u utorak u jugoistočnom dijelu grada nije bila aktivirana. U ponedjeljak je jedna eksplodirala. Drugu su pronašli kod glavnog kolodvora u Berlinu
Vidi originalni članak

Radnici na berlinskoj željeznici pronašli su u utorak još pet boca sa zapaljivom tekućinom u jugoistočnom dijelu grada. Srećom, nisu bile aktivirane. U bocama je ista tekućina kao i u onima koje su pronašli u ponedjeljak, piše Bild.

Ovaj napad trebao je uništiti dio željezničke mreže, baš kao i zapaljive bombi u blizini berlinskog glavnog golodvora u ponedjeljak. Sedam boca sa zapaljivom tekućinom su pronašli na vrijeme i spriječili napad, no nekoliko sati ranije u zapadnom dijelu grada eksplodirala je naprava zbog čega tamo cijeli dan nisu vozili vlakovi, a i u utorak su velika kašnjenja. Srećom, nitko nije ozlijeđen. 

Odgovornost za napad u ponedjeljak preuzela je ljevičarska organizacija Hekla. U izjavi su rekli kako su željeli 'paralizirati Berlin'. Protestiraju protiv njemačkog vojnog angažmana u Afganistanu te pritvaranja Bradleya Manninga, bivšeg vojnika optuženog da je pustio diplomatske depeše koje je objavio Wikileaks, prenosi DPA.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dobra_ameba 11.10.2011.

    dobro, bar nisu ubili nevine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare