To je to što me zanima!

Htjeli raznijeti avion bombom skrivenom u - pasti za zube?

Teroristička grupa Khorasana planirala je raznijeti zrakoplov u Europi ili Americi. Riječ je o grupi koju vode bivši čelnici al-Qaide. Vođa im je Muhsin al-Fadhli (33)
Vidi originalni članak

Teroristička grupa Khorasana planirala je raznijeti zrakoplov u Europi ili Americi, tvrdi CNN koji se poziva na anonimni izvor u američkim obavještajnim krugovima. Izvor nije rekao kada je napad trebao biti izveden, ali navodno su teroristi već bili blizu provođenja svojeg plana. 

Navodno su u zrakoplov htjeli unijeti eksploziv koji bi prošao sve kontrole. Sakrili bi ga u tube za zubnu pastu ili bi unijeli u avion odjeću natopljenu zapaljivom tekućinom

No Amerikanci tvrde da su ih spriječili u naumu. Naime, tijekom zračnih napada na teroriste u Siriji pogođeni su i položaji Khorasana. 

Riječ je o grupi koju vode bivši čelnici al-QaideVođa im je Muhsin al-Fadhli (33) iz Kuvajta koji je bio blizak suradnik Osame bin Ladena i bio je jedan od rijetkih tko je znao da će se 2001. izvesti napadi u SAD-u. 


Foto: US State Department

Idi na 24sata

Komentari 24

  • angerfist_1 26.09.2014.

    pazi ovo.. sa 20 godina bio je jedan od najbližih bin Ladenovih suradnika. za što sve je onda tek sada sposoban? katastrofa

  • Zmar116 26.09.2014.

    Neznam zašto osječam da je to laž u cilju plašenja zapadnih poreznih obveznika da istresu što više novaca za vojsku,policiju i ostalo šta ide uz to......

  • Behemot 26.09.2014.

    Amerikanci troše na naoružanje više nego ostatak svijeta zajedno. Zbog toga su i osnovali terorističke skupine da imaju sa kime ratovati, širiti paniku, cijena barela je 10x skočila od prvog napada na Irak. Sva nafta se prodaje za dolare koji se štampaju bez pokrića i na taj način US pljačka Svijet. A pljačka se može događati samo u posebnim okolnostima rata kada zakoni ne važe (uostalom i Franjo je opljačkao Hrvatsku pod ratnom krinkom).

Komentiraj...
Vidi sve komentare