To je to što me zanima!

Huliganima zasmetala roda od 5 m, pa su joj "očerupali" rep

Vandali su iz zemlje počupali velik dio posađenog raslinja i razbacali ga unaokolo, izgazili svježe prekopane gredice i malene tek ponikle biljke. Rodi su očerupali rep
Vidi originalni članak

Pod okriljem noći nepoznati počinitelji oštetili su trodimenzionalnu figuru petmetarske rode autora Dražena Grozdanovića, koju je Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda u sklopu ekološkog projekta "Cvjetna dobrodošlica" početkom listopada ove godine postavila na travnatoj površini uz raskrižje Svačićeve i Vukovarske ulice nedaleko od autobusnog i željezničkog kolodvora.

Veliku skulpturu rode od čeličnih cijevi i staklene vune izradili su članovi udruge "Sv. Antun" iz Batrine, a nakon što su je predali Turističkoj zajednici trebala je postati svojevrsna gradska turistička atrakcija. Projektom "Cvjetne dobrodošlice" travnjak uz skulpturu oplemenjen je cvjetnim nasadima, proljetnicama, živom ogradom od šimšira, ligustruma i grmovima hibiskusa. Sadnice ruža posadio je "Komunalac", a rezultat projekta trebao bi biti vidljiv na proljeće kada sve posađeno procvjeta i pokaže se u punom sjaju. 

Projekt je financiran sredstvima Hrvatske turističke zajednice i stajao je nešto više od 25 tisuća kuna. Na žalost, dogodilo se upravo ono što su neki već kod postavljanja skulpture predviđali da bi se vrlo lako moglo dogoditi. Vandali su iz zemlje počupali velik dio posađenog raslinja i razbacali ga unaokolo, izgazili svježe prekopane gredice i malene tek ponikle biljke, a velikoj rodi dobrano "očerupali" rep, te znatno oštetili dio trupa u ravnini koju su sa zemlje mogli dokučiti.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • pepac 31.12.2013.

    Idioti bez kulture,normalno u Hrvatskoj.

  • domoljub029 31.12.2013.

    to je naša Zlatna Mladež

  • unknown agent 31.12.2013.

    jbg, pa onda neka hrvatsk bude uspjesna i normalna zemlja, nemos kad huligani vladaju hrvatskom i huligani zive u hr 20% sta im je sad koji qrc to smetalo zbilja ne razumijem. kod tako nekih spomenika takvih stvari trebalo bi kamere postaviti pa da se odma zna ko radi ta sranja, kako ne volim te huligane, djubrad neoodgojena

Komentiraj...
Vidi sve komentare