To je to što me zanima!

Hvalevrijedna akcija: Skupili 25.000 kn za domsku djecu

Na splitskoj su Rivi na kućice Božićnog sajma Nikša Jajac i Marko Bertolino postavili 26 škrabljica i za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi prikupili oko 25.000 kuna
Vidi originalni članak

Splićani Nikša Jajac i Marko Bertolino humanitarne akcije u prosincu organiziraju već treću godinu zaredom s ciljem da se prikupi novac za male štićenike splitskog doma Maestral, ali i senzibilizira javnost o potrebama djece o kojima brinu ustanove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ove godine prikupili smo novac koji će se uložiti u uređenje sanitarnih prostora u domu Maestral. Za to je potrebno oko 200.000 kuna, no i ovaj doprinos naših sugrađana puno znači - rekao je Nikša, inače profesor sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Škrabljice u koje su posjetitelji Božićnog sajma mogli ubaciti donacije bile su ukrašene radovima djece iz Maestrala. Osim toga, Nikša i Marko su za donacije otvorili i žiro-račun u Splitskoj banci, koja se u korist djece odrekla svih bankarskih naknada, ali i organizirala koncert klape Iskon kako bi se na taj način zahvalilo svim donatorima.

- Drago nam je da je naša priča o pomaganju potrebitima doprla do naših sugrađana. Na taj način čuvamo i tradiciju darivanja djece u prosincu - istaknuo je Marko, građevinski projektant. Protekle dvije godine prikupljeni novac uložili su u opremanje stanova koje su štićenici dobili od Grada Splita. Time su im htjeli osigurati uvjete najsličnije onim obiteljskim.

- Akcija je hvalevrijedna i dokazuje kako građanima srce omekša kad su u pitanju djeca. U prosincu u naš dom dolaze brojni građani i predstavnici tvrtki kako bi darovali djecu. Dolaze i oni najmlađi u pratnji roditelja koji svojim vršnjacima, smještenim u Maestralu, znaju darovati i čokoladu. To djeci i nama puno znači - zahvalna je Sanja Bedalov Mitar, v.d. ravnateljice Dječjeg doma Maestral.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • škver 26.12.2016.

    Kada kreće skupljanje za INU.

  • Der Kommissar 26.12.2016.

    Pročitao sam za "romsku" djecu, bilo mi malo čudno, ali reko svaka budala ima svoje veselje... Pošto im država daje više nego nama.

  • madsen 26.12.2016.

    Neva je inicijator s Avom i Stefani iz BB ;xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare