To je to što me zanima!

Hvarski don Fanucci je deset godina reketario ugostitelja

Državno odvjetništvo je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali sudac istrage Županijskog suda u Splitu to nije prihvatio
Vidi originalni članak

Hvarskog don Fanuccija su u utorak ispitali u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, nakon čega su ga pustili kući. Umirovljenik P.M. (73) uhićen je dok je od ugostitelja uzimao kuvertu u kojoj su bile dvije novčanice od 500 eura. Večernji list javlja kako je Državno odvjetništvo predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali sudac istrage Županijskog suda u Splitu to nije prihvatio. 

Odredili su mu mjeru opreza zabrane približavanja i kontaktiranja s oštećenikom te je obvezan javljati se hvarskoj policiji. Ugostitelj je inače prijavio da ga umirovljenik reketari već deset godina. Navodno je od njega tražio 2000 eura godišnje, a prijetio mu je da će ga prijaviti sanitarnoj inspekciji zbog buke koja dolazi iz njegovih lokala, ukoliko ne plati zatraženi iznos.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • markoN2 23.08.2012.

    Poštovani Admine, kako je Pravilo 4. prekršeno tekstom? Kako vi znate, kad ni jedan vaš novinar nije razgovarao ni sa Maričićem, ni sa inspekcijom, ni sa policijom, ni sudom, niti sa ikim iz Hvara - već prenosite vijest s drugog portala (koji to isto nije napravio). U tom slučaju i portal sam prenosi lažne i netočne činjenice te kleveće sve dobre ljude u Hvaru, jer ima nas koji želimo da hvarski turizam bude stvarno hvarski, da sve bude po zakonu, jer famozni Lion`s Pub u Hvaru radi nelegalno i bez papira (što možete provjeriti i kod Inspekcije) A svi u Hvaru znaju da mu je Maričić i pomagao da smanji buku, da bi svi mogli živjeti i raditi. Osim toga, ovdje nisu napisali da mu je Maričić dao RAČUN za usluge - to zna i policija! A uvidom u sudske spise može se vidjeti Lion`s radi u prostoru koji je u Maričićevom vlasništvu i očito se želi utjecati na ishod parnice. Hvaranin

  • markoN2 22.08.2012.

    A prekršio je pravila istinitosti informiranja? Da niste prepisali tekst nego sami istražili onda bi imali istinite informacije. A zanimljivo da nigdje ne piše koji je to kafić reketario i kako se hvarska mafija koja drži većinu kafića u gradu i plaća mito gradonačelniku (koji je na kokainu) - penzioneru podmeće da plaća reket? Ovo je tipična mafijaška podmetaljka gdje su čovjeka (koji im godinama radi probleme jer mu u kući nelegalno posluju i ne žele izaći iz prostora u njegovom vlasništvu) navukli sa pajdašima kako bi ga diskreditirali ili spriječili da se pojavljuje na sudskom procesu koji vodi oko vlasništva. Cijeli Hvar ionako zna istinu, a istina je bitno drugačija - to je vjerojatno ustanovljeno i u tužiteljstvu pa je pušten.

  • banovina oo1 22.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare