To je to što me zanima!

HVIDR-a: Mi smo za vojni rok, to će stvoriti i radna mjesta

Iz HVIDR-e su u četvrtak dali potporu inicijativi Ministarstva obrane za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja, uz prijedlog donošenja Strategije nacionalne sigurnosti...
Vidi originalni članak

Iz HVIDR-e su u četvrtak dali potporu inicijativi Ministarstva obrane za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja, uz prijedlog donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, ocjenjujući kako bi se tom mjerom povećala razina nacionalne sigurnosti.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić u priopćenju navodi kako se hrvatski ratni vojni invalidi, svjesni aktualne situacije velikih sigurnosnih ugroza i rizika te uz stalni podsjetnik na Domovinski rat i borbu protiv višestruko opremljenijeg i obučenijeg neprijatelja, ne mogu a ne zapitati bi li takav nepravedni napad agresora u trenutnim okolnostima doveo i do težih posljedica i žrtava.  

"Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine, uz istodobno pružanje prilika i otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje onima koji pronađu svoj životni i profesionalni put u hrvatskim Oružanim snagama", zaključuje Đakić.

Prema neslužbenim najavama, MORH iduće godine planira pokrenuti pokusni projekt ponovnog uvođenja obveznog vojnog roka, što bi isprva obuhvatilo tri ili četiri tjedna uvježbavanja i savladavanja osnova vojničke obuke, a koje bi služilo 30-tak tisuća mladih godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • ivič 10.02.2017.

    otvorite tvornice,a ne vojsku imati!Od jednog radnika dvoja če se usta nahraniti,a ovako,vi bi vojsku,a cjele obitelji bez posla se raseljavaju van!

  • Hiroo_Onoda 10.02.2017.

    Ima hrvatska raja još ponešto zbuksane love (. . . . za sprovod, operaciju i sl.) pa im i to treba počistit. Ipak još je dobro. Još nisu iz koca i kokošinjca počeli odvoditi pajceke i kokoši . . . , a i poneku kravicu.

  • ptica nebeska 10.02.2017.

    Ja sam mislila da se radna mjesta otvaraju jačanjem industrije...Ovdje bi jedino moglo biti prilika za zavaljati novce...Ispravite me ako griješim...

Komentiraj...
Vidi sve komentare