Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
114 komentara

HVIDR-a: Mi smo za vojni rok, to će stvoriti i radna mjesta

Iz HVIDR-e su u četvrtak dali potporu inicijativi Ministarstva obrane za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja, uz prijedlog donošenja Strategije nacionalne sigurnosti...

Dragovoljni rocnici na bojevom gadanju u Novom selu
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
114 komentara

Iz HVIDR-e su u četvrtak dali potporu inicijativi Ministarstva obrane za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja, uz prijedlog donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, ocjenjujući kako bi se tom mjerom povećala razina nacionalne sigurnosti.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić u priopćenju navodi kako se hrvatski ratni vojni invalidi, svjesni aktualne situacije velikih sigurnosnih ugroza i rizika te uz stalni podsjetnik na Domovinski rat i borbu protiv višestruko opremljenijeg i obučenijeg neprijatelja, ne mogu a ne zapitati bi li takav nepravedni napad agresora u trenutnim okolnostima doveo i do težih posljedica i žrtava.  

"Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine, uz istodobno pružanje prilika i otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje onima koji pronađu svoj životni i profesionalni put u hrvatskim Oružanim snagama", zaključuje Đakić.

Prema neslužbenim najavama, MORH iduće godine planira pokrenuti pokusni projekt ponovnog uvođenja obveznog vojnog roka, što bi isprva obuhvatilo tri ili četiri tjedna uvježbavanja i savladavanja osnova vojničke obuke, a koje bi služilo 30-tak tisuća mladih godišnje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message