To je to što me zanima!

HŽ putnički prijevoz u 2013. i 2014. bez božićnica, regresa...

Novi Kolektivni ugovor HŽ Putničkog prijevoza vrijedi do 1. siječnja 2015. godine i omogućuje nastavak provedbe programa restrukturiranja. Potpisan je u četvrtak
Vidi originalni članak

Novi Kolektivni ugovor HŽ Putničkog prijevoza potpisali su u četvrtak  predstavnici  Uprave HŽ Putničkog prijevoza i Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata strojovođa Hrvatske i Sindikata hrvatskih željezničara, javlja HRT.

Vrijedi do 1. siječnja 2015. godine i omogućuje nastavak provedbe programa restrukturiranja. Potpisivanjem je završeno pripajanje HŽ Vuče vlakova i integriranje njegovih radnika u HŽ Putnički prijevoz.

Novim KU ugovoreno je da će se smanjiti neka prava. U 2013. i 2014. godini neće se isplatiti regresi, božićnice i uskrsnice. 

Preraspodijeljeno je i radno vrijeme da se smanje prekovremeni, a radnici koji imaju nižu stručnu spremu, ali obavljaju poslove više stručne sprema prema Ugovoru ostvaruju plaću za radno mjesto, ali umanjenu za šest posto. 

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković najavio je da HŽ i dalje očekuje smanjenje troškova rada, kao i broja radnika dobrovoljnim odlaskom.

>>> Nema odštete: Vlakovi kasne, a kasnit će još dvije, tri godine


Idi na 24sata

Komentari 99

  • dijetlic 02.11.2013.

    Kranjac, 1. U clanku nigdje ne pise da ste odrekli nego da je "ugovoreno". 2. Oovo "ugovoreno" je namjerno ovako napisano jer da se niste ODREKLI TOGA bio bi upitan nastavak provedbe programa restruktuiranja. 3. Tko se ikada sjetio radnika koji rade u privatnim firmama? Oni koji rade u drzavnoj i javnoj sluzbi? Kako da ne! 4. Prava radnika u privatnom sektoru uvelike ovise o pravima u javnim i drzavnim sluzbama. Sto su veca prava u drzavnim i javnim sluzbama to je veca mogucnost da ce i nasa prava biti veca. 5. Ukoliko to stvarno financijsko stanje dozvoli da bar imali i 15. placu a ja ostala na ovom sto imam 6. I za kraj drzavni, javni, privatni sektor i neki ini sektor ovise jedan o drugom i kao sto rekoh ne zelim da susjedu crkne krava jer ce tada crknut i moja

  • marijaterezija2 02.11.2013.

    Nevjerojatno kako će preživjeti? Znaju li ovi koji su pisali ovaj članak koliko ljudi ne prima plaću ili u najboljem slučaju daju im bonove?

  • brajdas 01.11.2013.

    Konačno nekaj pametno iz željeznica kad če oni na jaslama svatiti da prvo moraš zaslužiti pa onda djeliti nek pogledatju proizvodnju

Komentiraj...
Vidi sve komentare