To je to što me zanima!

HZZO je odbio Noru: 'Nije bilo temelja da prihvatimo zahtjev'

Ukoliko bi se i provela zatražena dijagnostička obrada, u zahtjevu nije navedeno na koji bi se način provodilo daljnje liječenje, a to je uvjet za odobravanje troškova, poručio je HZZO
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odbio je zahtjev obitelji malene Nore Šitum za njezino upućivanje na dijagnostičku obradu u SAD.

Priopćenjem su objasnili da 's obzirom na to da se zahtjev odnosi na obavljanje pretrage koja nije indicirana za dijagnostiku stupnja proširenosti bolesti, kako je navedeno u zahtjevu, te da se takva pretraga može obaviti i u više zdravstvenih ustanova koje su bliže Hrvatskoj, nažalost nisu imali temelja za prihvatiti zahtjev'. 

- Ukoliko bi se i provela zatražena dijagnostička obrada, u zahtjevu nije navedeno na koji bi se način provodilo daljnje liječenje, što je uvjet za odobravanje troškova na teret osnovnog zdravstvenog osiguranja - objasnili su. 

Podsjetimo, u HZZO-u su zaprimili zahtjev u utorak nakon čega je ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu zbog čega je Zavod već danas donio odluku. 

Idi na 24sata

Komentari 392

  • fijuman 07.02.2013.

    I ja sam zato da se osnuje fond za takve slučajeve, ali prijetoga svi zajedno sa redakcijom 24sata trebamo ukinuti sramotno uzimanje 25% PDV-a za humanitarne akcije.Solidarno pomaganje svih teških bolesnika ali 25% pdva na to nedam i neću., samo čista lova u fondbez potkradanja od države jer je to sramotno i antihmano.

  • HAXXOR 07.02.2013.

    Nema se para, treba se ponovit vozni park.

  • VULTURES BL 07.02.2013.

    ovi klosari koji o svemu odlucuju su svuda isti, govna usrana! pozz za Noru iz Banjaluke

Komentiraj...
Vidi sve komentare