To je to što me zanima!

HZZO je razbijesnio građane: Slali opomene mrtvim ljudima

zagreb. U utorak je oko 200 osiguranika u HZZO-u Jukićevoj ulici donijelo uvjerenje o uplati osiguranja, a jednoj je ženi zbog dugog čekanja i pozlilo, piše Jutarnji
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je poslao svojim korisnicima opomene zbog neplaćanja dopunskog osiguranja, a opomene je dobilo 15.000 ljudi. Jutarnji list javlja kako su opomene dobile i obitelji čiji su članovi odavno umrli. 

Biserka Kruhak je ispričala kako je u utorak dobila opomenu za supruga, koji je prije točno godinu dana preminuo. Dodaje kako su opomeni stoji da nije uplatio osiguranje. 

U utorak je oko 200 osiguranika u HZZO- u zagrebačkoj Jukićevoj ulici donijelo uvjerenje o uplati osiguranja, a jednoj je ženi zbog dugog čekanja i pozlilo. Slavica Barbarić je kazala kako je dva sata stajala u redu. Ističe kako je sve to trebala proći da bi joj službenica kazala da je sve plaćeno i da je sve u redu.

Građani su kazali i kako im je HZZO poslao krivi broj računa na koji moraju uplatiti novac, a kasnije su krivili njih da su za to krivi.

>>> Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mrva42 08.06.2011.

    Možda građanima nije jasno da hzzo ne dobiva kopije uplatnica, nego da uplate sjedaju na onaj poziv na broj odobrenja koji su stranke upisale na uplatnici, a da je u pozivu na broj odobrenja sadržan i broj police na koju je uplata sjela. e pa tako, ako su muž i žena dobili svatko svoju uputu za plaćanje sa svojim pozivom na broj odobrenja, a pametni muž/žena je pisao/la sve uplate na isti broj, onda je logično da jedan ima viška uplata a da drugi nema nijednu. pa taj drugi dobije opomenu. kad se javi, sve se lijepo riješi. i ne, hzzo ne može obaviještavati o višku novaca jer ne zna kome te uplate pripadaju. to što se nalaze na nečijoj polici ne znači da pripadaju toj osobi. Što bi rekli na situaciju kad 5 umirovljenika iz umirovljeničkog doma prepisuju broj od jednoga, pa jedan ima 3000 kn viška a ovi ostali su u dugu... duga priča... razmislite malo!

  • mrva42 08.06.2011.

    prije svega pozdrav svim bijesnim građanima! hzzo nema šta razbijesniti građane, nego bi vrli građani trebali poći od sebe. to znači pročitati opće uvjete ugovora prije nego potpisuju ponudu i tražiti objašnjenje svih članaka. drugo, opomene su poslane ne iz razloga da se ljude optuži da su neplatiše (ima i takvih) nego da se napokon jave jer su cijelu godinu plaćali na policu koja je istekla ili na muževu/ženinu. Svatko je uz policu i iskaznicu dobio UPUTU ZA PLAĆANJE na kojoj piše na koje brojeve treba izvršavati uplate, ali to većina od tih 15000 nije poštovala. Prije nego počnete blatiti nekoga, usporedite si pozive na broj odobrenja koje ste pisali na uplatnice i putem internet bankarstva s onima koji su vam poslani na uputi za plaćanje.Svatko tko radi s pozivima na broj odobrenja znat će koliko je on važan i koliko je važno da svi članovi obitelji nemogu koristiti isti PBO niti se može koristiti PBO iz prethodnih godina. A što se tiče umrlih, greška je članova obitelji što nakon smrti ne dolaze raskinuti ugovore na dopunsko osiguranje nego smatraju da će to "općina" odraditi. e pa neće, to je privatni ugovor koji se na određene načine sklapa i na određene načine raskida. raspitajte se malo o svojim ugovorima koje sklapate (svim mogućim ugovorima) prije nego što stavite svoj potpis!

  • zdrawe 08.06.2011.

    a kao svi su umrezeni..mozda jesu no ljencine bi trebale i znat nesto o radu s kompjuterima osim spajanja na facebook ili iskricu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare