To je to što me zanima!

HZZO opovrgava Ban Toskić: 'Netočno je da ne plaćamo BAT ako je rezultat negativan'

Netočno je da HZZO ne plaća Brzi antigenski test ako je isti negativan. HZZO plaća testiranje Brzim antigenskim testovima u ordinacijama ako liječnik postavi indikaciju za testiranje, rekli su iz HZZO-a
Vidi originalni članak

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataša Ban Toskić rekla je kako je situacija u cijeloj državi vrlo šarolika i neujednačena. Izjavila je kako liječnici uglavnom nemaju prostorne uvjete za provođenje brzih antigenskih testova.

O svemu se oglasio HZZO koji demantira izjave Ban Toskić.

KRENULI BRZI TESTOVI Ban Toskić po Berošu: Uvijek se ljuti i drugi su krivi. Pacijenti jer se nisu cijepili, ili mi liječnici...

- Netočni su navodi iz izjave dr. Nataše Ban Toskić, predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine koja iznosi da „HZZO ne plaća test ako je isti negativan, s tim da se BAT plaća domu zdravlja, a ne liječniku i sestri. Istovremeno dom zdravlja ne zna kako to legalno proslijediti zaposlenicima i ne može zasad ništa isplatiti". Netočno je da HZZO ne plaća Brzi antigenski test ako je isti negativan. HZZO plaća testiranje Brzim antigenskim testovima  u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece, ako navedeni liječnici postave medicinsku indikaciju za provođenje testiranja, bez obzira na rezultat provedenog testiranja - stoji u priopćenju HZZO-a.

- Testiranje brzim antigenskim testom u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece bit će plaćeno izvan maksimalnog iznosa sredstava za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka (limita) utvrđenog u skladu sa sklopljenim ugovorima o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. Organizacija rada Domova zdravlja u nadležnosti je ravnateljstva i njihovih osnivača - rekli su iz HZZO-a.

TESTIRANJE KOD LIJEČNIKA Ban Toskić o brzim testovima: Šokantno je. Nisu nas pitali, o svemu smo saznali s presice

- Podsjećamo, zbog iznimne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te upute Ministarstva zdravstva o provođenju testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece HZZO je na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća 13. siječnja 2022. godine donio odluku o načinu plaćanja ovog testiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i o tome obavijestio ugovorne doktore u djelatnostima opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece - zaključuju iz HZZO-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare